Antena 3 CNN Life Știinţă Suntem singuri în Univers? Căutând extratereştri, astronomii americani au avut parte de o surpriză de proporții

Suntem singuri în Univers? Căutând extratereştri, astronomii americani au avut parte de o surpriză de proporții

Suntem singuri în Univers? Căutând extratereştri, astronomii americani au avut parte de o surpriză de proporții
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ constantin jurcut
de S.T.    |    09 Mai 2016   •   19:11

Oamenii de știință au încercat numeroase variante pentru a afla care sunt șansele ca omenirea să fie singura civilizație din întreg spațiul cosmic.

Atronomii americani au folosit o variantă îmbunătățită a Ecuației Drake. Noua lor metodă include date recente, obținute cu ajutorul satelitului Kepler, privind numărul de exoplanete care ar putea adăposti viața, informează Daily Mail.

Astronomii au vrut să estimeze numărul de civilizații inteligente care au existat până acum în Univers. Studiul lor a arătat că șansele de a descoperi forme de viață extraterestră sunt extrem de mici. Potrivit cercetărilor, posibilitatea ca noi să fim singurele ființe superioare din întreg cosmosul sunt de 1 la 10 miliarde de trilioane.

Cu ajutorul satelitului Kepler, astronomii americani au aflat că această valoare este mult mai mare, ceea ce înseamnă că extratereștrii ar fi putut exista, la un moment dat, în spațiul cosmic.

„Cu ajutorul satelitului Kepler, am aflat că ce puțin o cincime dintre stele au în apropierea lor planete locuibile”, a spus Adam Frank, profesor de fizică şi astronomie la Universitatea din Rochester şi co-autor al acestui studiu. 

×
Subiecte în articol: omenire extraterestri astronomi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close