Antena 3 CNN Life Știinţă Unul dintre cele mai mari MISTERE ale lumii a fost dezlegat. Ce au descoperit cercetătorii cu ajutorul Google Earth

Unul dintre cele mai mari MISTERE ale lumii a fost dezlegat. Ce au descoperit cercetătorii cu ajutorul Google Earth

Unul dintre cele mai mari MISTERE ale lumii a fost dezlegat. Ce au descoperit cercetătorii cu ajutorul Google Earth
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
17 Oct 2012   •   11:15
O echipă de cercetători a publicat recent un studiu care relevă modul de construire a faimosului templu Angkor Wat din Cambodgia.

Cercetătorii ştiau deja faptul că pietrele utilizate la construirea acestui templu proveneau din carierele de piatră dintr-un munte considerat sacru. Elementul de noutate constă în faptul că oamenii de ştiinţă au reuşit să afle, cu ajutorul Google Earth, şi cum au fost transportate acele pietre imense (unele dintre ele cu greutate mai mare de 1.500 de kilograme).

Echipa de cercetători a obsevat o serie de linii pe Google Earth. În urma studiului la sol, cercetătorii au descoperit că liniile respective sunt de fapt nişte canale, conectate între ele de bucati de drum sau râuri, care duc de la cariere direct spre Angkor.

Până acum, oamenii de ştiinţă credeau că pietrele pentru construcţia templului fuseseră transportate printr-un canal până la lacul Tonle Sap şi apoi pe râul Siem Reap (un drum de 90 de kilometri). Noua rută descoperită are numai 37 de kilometri.

Sursa: Huffington Post

 


 

×
Subiecte în articol: cambodgia Google Earth
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close