Antena 3 CNN Life Știinţă Veşti de pe Marte. "Roverul Curiosity a încheiat forarea. Porneşte din nou la drum"

Veşti de pe Marte. "Roverul Curiosity a încheiat forarea. Porneşte din nou la drum"

Veşti de pe Marte. "Roverul Curiosity a încheiat forarea. Porneşte din nou la drum"
de O.P.    |    22 Mai 2014   •   08:28

Roverul Curiosity, aparținând NASA și aflat într-o misiune de explorare la suprafața planetei Marte, și-a încheiat activitatea de forare pentru a aduna mostre din solul marțian și se pregătește pentru a porni spre o nouă destinație de studiu, conform unui material publicat de SPACE.com.

Roverul Curiosity, care cântărește 1 tonă, și-a încheiat activitatea de forare în blocul de gresie denumit "Windjana", preluând mostre pentru a le analiza cu instrumentele de bord. În curând, roverul robotizat își va relua drumul spre poalele Muntelui Sharp, destinația sa finală în cadrul acestei misiuni, conform unor responsabili ai misiunii.

Curiosity a reușit să facă o incizie de 6,4 centimetri adâncime în blocul de gresii Windjana, la începutul acestei luni, finalizând cu succes cea de-a treia operațiune de colectare de mostre de la asolizarea în Craterul Gale în august 2012.

Cele două operațiuni anterioare de forare, produse într-un sit cu roci sedimentare din argilă și respectiv pe situl Yellowknife Bay, au permis oamenilor de știință de la NASA să certifice faptul că Planeta Roșie ar fi putut susține viață microbiană în urmă cu miliarde de ani.

×
Subiecte în articol: Curiosity Marte
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close