Antena 3 CNN Life Știinţă Vezi imagini cu satelitul american dezafectat care se va prăbuşi pe Pământ în mai puţin de 24 de ore

Vezi imagini cu satelitul american dezafectat care se va prăbuşi pe Pământ în mai puţin de 24 de ore

Vezi imagini cu satelitul american dezafectat care se va prăbuşi pe Pământ în mai puţin de 24 de ore
Sursa foto: Foto: Foto: tehnopol.ro
22 Sep 2011   •   21:39

Toată lumea este cu ochii pe cer. În mai puţin de 24 ore satelitul american dezafectat se va prăbuşi pe Pământ. Specialiştii americani nu exclud în continuare varianta că va lovi o zonă locuită. Astronomii amatori au postat deja pe Internet imagini cu satelitul transformat în ghiulea.
  
Specialiştii Agenţiei Spaţiale Americane spun că satelitul se va dezintegra în atmosferă, iar bucăţi din el vor cădea pe o suprafaţă cu diametrul de 700 de kilometri.

Riscul ca o bucată de satelit să lovească pe cineva e de 1 la 3.200, conform NASA, însă nu ar fi primul incident. În 1999, un fragment picat din cer a aterizat pe umărul unei americance.

Dacă satelitul se va prăbuşi în curtea unei case, nimeni nu şi-l va putea însuşi. Chiar dacă nu va folosi la nimic, rămâne proprietatea statului american.

Satelitul NASA, care a fost scos din uz, are 6 tone şi jumătate, 10 metri lungime şi dacă ar cădea cu totul, ar face un crater cât un vulcan.
O bună parte din părţile componente se dezintegrează la contactul cu aerul, dar rămân şi alte părţi care ajung pe Pământ.





×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close