Antena 3 CNN Life Știinţă Viaţa lor este o întreagă enciclopedie. Inteligenţa lor i-a uimit chiar şi pe cercetători

Viaţa lor este o întreagă enciclopedie. Inteligenţa lor i-a uimit chiar şi pe cercetători

Viaţa lor este o întreagă enciclopedie. Inteligenţa lor i-a uimit chiar şi pe cercetători
de L.D.    |    04 Iun 2012   •   19:57

Un tânăr de 21 de ani din Chicago, care a început colegiul la 9 ani, şi facultatea de medicină după numai 3 ani, este pe cale să devină cel mai tânăr absolvent al Universităţii din Chicago, scrie Daily Mail.

Sho Yano, care a învăţat să citească la vârsta de 2 ani, să scrie la 3 ani şi să compună muzică la vârsta de 5 ani, va absolvi săptămâna aceasta Şcoala de Medicină Pritzker, unde a primit de asemenea titlul de doctor în genetica moleculară şi biologie celulară.Yano a obţinut diploma de licenţă de la Universitatea Loyola la vârsta de 12 ani, terminând-o în numai 3 ani şi absolvind summa cum laude.

Media de vârstă a elevilor care intră la facultatea de medicină în SUA este de 23 de ani, şi au fost multe şcoli care au refuzat admiterea lui Yano din cauza vârstei sale. Oficialii şcolari au fost îngrijoraţi că rigorile şcolii medicale ar putea afecta capacitatea lui Yano de a avea o adolescenţă normală. Însă Yano a intrat la Universitatea din Chicago în anul 2003.

Spre deosebire de majoritatea elevilor, care încep formarea doctoratului după doi ani de studii, Yano a început-o după numai un an.

Yano, care este un pianist desăvârşit şi are centura neagră în Tae Kwon Do, a declarat că speră ca diploma sa să îi aducă la tăcere pe cei care au pus la îndoială aptitudinile sale de dezvoltare, cand a intrat la facultatea de medicină.

El se pregăteşte în prezent pentru rezidenţiat în neurologie pediatrică, de care a devenit interesat în timpul în care făcea practică la Spitalul de Copii LaRabida.

Inteligenţa lui este genetică. Sora lui este de asemenea un copil minune şi confidenta lui cea mai apropiată. După ce a primit o diplomă de licenţă în biologie de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore la numai 15 ani, aceasta urmează să primească o diplomă de licenţă de la Conservator, pentru vioară.

×
Subiecte în articol: chicago colegiu pianist

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close