Antena 3 CNN Life Știinţă Viaţa populaţiei, schimbată radical de Bill Gates cu ajutorul savanţilor din întreaga lume

Viaţa populaţiei, schimbată radical de Bill Gates cu ajutorul savanţilor din întreaga lume

Viaţa populaţiei, schimbată radical de Bill Gates cu ajutorul savanţilor din întreaga lume
Sursa foto: Foto: strodong.com
16 Aug 2012   •   12:56

Organizaţia caritabilă, Bill & Melinda Gates este în căutarea unei toalete care poate îmbunătăţi salubritatea în jurul lumii, scrie BBC.

Târgul de reinventare a toaletei, găzduit în campusul său din Seattle în această săptămână, a inclus un design de closet care foloseşte microunde pentru a transforma fecalele în energie electrică.

Un alt closet poate transforma excrementele în cărbune, iar un al treilea foloseşte urina în loc de apă atunci când se trage apa.

În total 28 de modele au fost prezentate la târg, iar câştigătorul a fost o echipă de la Institutul de Tehnologie din California.

Condus de profesorul Michael Hoffman, WC-ul creat de ei se baza pe hidrogen alimentat de energie solară şi generează hidrogen şi electricitate. Aceştia au câştigat un premiu de 100,000 de dolari.

Proiectul a provocat inventatorii să vină cu o toaletă care funcţionează fără apă curentă, electricitate sau sistem septic. Este obligatoriu să funcţioneze la un cost de nu mai mult de cinci cenţi pe zi şi să capteze energie sau alte resurse.
Potrivit ONU, lipsa condiţiilor minime de igienă reprezintă 50% din motivele de spitalizare din ţările lumii a treia. Mai mult, se estimează că 1,5 milioane de copii mor anual din cauza bolilor infecţioase care cauzează diareea.

Marţea trecută, fundaţia a analizat mai multe prototipuri de toalete, urmând ca alte evaluări să aibă loc în această săptămână, pentru a se stabili ce proiecte vor avea parte de finanţare din partea funaţiei Bill Gates.



×
Subiecte în articol: toaleta
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close