Antena 3 CNN Life Strugurii, interziși pentru aceste persoane. Alimentul medicament, efect negativ asupra organismului 

Strugurii, interziși pentru aceste persoane. Alimentul medicament, efect negativ asupra organismului 

Strugurii sunt considerați alimentul-medicament datorită vitaminelor pe care îi conțin, însă specialiştii spun că 10% din proprietăţile curative ale strugurilor sunt menţinute prin conservare, indiferent dacă este vorba despre dulceaţă, compot sau vin.

Strugurii, interziși pentru aceste persoane. Alimentul medicament, efect negativ asupra organismului 
de Andreea Cigolea    |    24 Sep 2020   •   12:00

Ce trebuie să știm este că o cură de struguri este recomandată doar anumitor persoane pentru că excesul de struguri poate duce la îngrăşare. Ba mai mult, dacă ținem o cură de struguri și nu este făcută conform indicaţiilor, poate avea un efect nedorit asupra intestinelor, provocând constipație. Medicii atenţionează că nici mustul nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi. 

Bolile în care este strict contraindicată cura de struguri sunt:

- diabetul

- afecţiunile renale grave

- hipertensiunea

- retenţia de apă în ţesuturi

- colita de fermentaţie.  

 "Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii. Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali". Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp", spune nutriţionistul Corina Zugravu, conform Adevărul. 
 

×
Subiecte în articol: struguri cura must
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close