Antena 3 Life STUDIU. Femeile însărcinate pot transmite coronavisusul fătului. Medicii din Italia, uimți de un bebeluș născut cu anticorpi

STUDIU. Femeile însărcinate pot transmite coronavisusul fătului. Medicii din Italia, uimți de un bebeluș născut cu anticorpi

de Diana Ionescu    |    10 Iul 2020   •   07:00
STUDIU. Femeile însărcinate pot transmite coronavisusul fătului. Medicii din Italia, uimți de un bebeluș născut cu anticorpi
Sursa foto: Pixabay

Un studiu efectuat în Italia demonstrează faptul că femeile însărcinate pot transmite noul coronavirus fătului. Cercetătorii italieni au găsit urme ale virusului în cordonul ombilical, placentă și laptele matern.

Oamenii de știință din Italia au efectuat studiu la care au participat 31 de femei infectate cu SARS-Cov-2, care au născut în martie și aprilie, pentru a stabili posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt. Joi, cercetătorii au anuțat că au găsit urme ale virusului în cordonul ombilical, placenta și laptele matern, ceea ce indică o posibilitate ridicată de transmitere, scrie AP News. 

Femeile însărcinate nu trebuie să se sperie. Prevenția este cea mai importantă

Specialistul imunolog Claudio Fenizia de la Universitatea din Milano a declarat că xistă prea puține date concrete pentru a implementa schimbări pe perioada sarcinii. Specialistul a declarat la o conferință medicală ținută online că cerectătorii ar trebui să analizeze mai îndeproape cazurile în care viitoare mămică este infectată în primele luni de sarcină.

Încă de la începutul pandemiei, medicii din întrega lumea au încecat să găsescă un răspuns cu privire la transmiterea de la mamă la făt. Alte virusuri, precum HIV și Zika, se pot transmite în acest fel, însă în cazul noului coronavirus datele nu sunt momentan foarte clare. Câteva studii din China indică transmiterea în pântec însă mulți specialiști sunt de părere că virusul este transmis abia în momentul nașterii. 

Medicii din Italia, uimiți de un bebeluș născut cu anticorpi 

În unul dintre cazurile din Italia, medicii sunt siguri că virusul a fost transmis încă din pântec, din cazua faptului că virusul a fost depistat atât în placentă cât și în cordonul ombilical. Cazul care i-a umit pe cercetători este cel al unui bebeșuș născut cu anticorpi. Mama a fost infectată, iar fătul a dezvoltat anticorpi necesari pentru a se proteja de boală. 

Medicii de peste ocean au analizat și ei transmiterea virusul de la mamă la făt și au constatat că este posibilă, dar totuși destul de rară. Vestea bună este că nou-născuții nu fac forme severe ale bolii cauzate de noul coronavirus. „Femeile însărcinate nu trebuie să se izoleze dar trebuie să fie foarte atente pentru a se proteja împotriva coronavirusului”, a declarat medicul Ashley Roman de la  NYU Langone Health.

UNICEF recomandă noilor mămici infectate cu COVID-19 să își alăpteze copii purtând o mască. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close