Antena 3 Life Studiu. Oamenii nu devin „adulți” până la vârsta de 30 de ani

Studiu. Oamenii nu devin „adulți” până la vârsta de 30 de ani

09 Apr 2019   •   14:36
Studiu. Oamenii nu devin „adulți” până la vârsta de 30 de ani
Sursa foto: Pixabay

Oamenii de știință de la Cambridge au efectuat un studiu în urma căruia au descoperit că oamenii nu devin „adulți” până la vârsta de 30 de ani. Până la această vârstă, creierul continuă să se dezvolte și nu este complet format. 

În ciuda faptului că o persoană de 18 ani este teoretic considerată a fi un adult, experții menționează că la acea vârstă fragedă creierul încă se formează iar schimbările din creier pot afecta comportamentul și îi pot face pe tineri mai predispuși la boli mentale. Peter Jones, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat că tranziția de la copilărie la maturitate este una graduală, iar o delimitarea a vârstei dintre cele două este absurdă. 

„Pentru anumite sisteme cum ar fi sistemul de învățământ, sistemul de sănătate și sistemul juridic este convenabil să aibă o astfel de vârstă bine definită. Totuși nu există o copilărie care duce imediat la maturitate. Oamenii au o anumită cale, sunt pe un drum propriu", a declarat Peter Jones.

Sursă: BBC 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close