Antena 3 CNN Life Trucul simplu prin care scapi de durerile de cap fără medicamente. Sigur nu știai asta! (STUDIU)

Trucul simplu prin care scapi de durerile de cap fără medicamente. Sigur nu știai asta! (STUDIU)

Există multe metode naturale pe care oamenii le pot încerca pentru a scăpa în mod natural de durerile de cap. Remedii pentru migrene, fără medicamente.

Trucul simplu prin care scapi de durerile de cap fără medicamente. Sigur nu știai asta! (STUDIU)
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2020   •   22:21

Consumul de apă suficientă poate ajuta la prevenirea durerilor de cap sau la reducerea gravității acestora. Deshidratarea poate fi cauza multor dureri de cap. De asemenea, deshidratarea poate modifica modul în care o persoană simte, acționează sau gândește.

Dacă beţi suficientă apă, corpul va primi energie! Apa ajută foarte mult la starea de bine. Dacă durerea de cap este legată de presiunea de la nivelul sinusurilor, duşul fierbinte este cel mai indicat. Apa fierbinte creşte fluxul sanguin, care atenuează unele tipuri de durere. 

Trucul simplu prin care scapi de durerile de cap fără medicamente. Mirosiţi ulei de lavandă! 

Puneţi apă fierbinte într-un bol şi puțin ulei de lavandă în el, apoi apleacaţi-vă capul deasupra castronului şi respiraţi adânc de câteva ori. Aromaterapia poate ameliora rapid simptomele unei dureri de cap.

Potrivit unui studiu citat de medicalnewstoday.com, inhalarea uleiului esențial de lavandă timp de 15 minute a redus severitatea durerilor de cap. Data viitoare când te doare capul încearcă uleiul de lavandă! Îți poți masa tâmplele cu puțin de ulei de lavandă timp de un minut sau două.

Se pot bea două-trei căni de infuzie de roiniţă pe zi

„Roiniţa este foarte eficientă în caz de migrene, în cure de 21-30 de zile. Se pot bea două-trei căni de infuzie de roiniţă pe zi sau se poate administra o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, pe stomacul gol sau între mese”, recomandă medicul de familie Ruxandra Constantina, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: dureri migrene medicamente
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close