Antena 3 CNN Life Substanţele care dau dependenţă şi distrug creierul. Pe ce loc se află alcoolul

Substanţele care dau dependenţă şi distrug creierul. Pe ce loc se află alcoolul

Substanţele care dau dependenţă şi distrug creierul. Pe ce loc se află alcoolul
Sursa foto: Foto: pexels.com
06 Feb 2019   •   21:15

Mai mulţi cercetători au realizat topul celor mai periculoase droguri, raportându-se la gradul de dependenţă al acestora, care poate fi stabilit în funcţie de mai multe criterii. Pe de altă parte, există studii care spun că există şi situaţii în care un drog nu creează dependenţă.

Din punctul de vedere al mai multor cercetători, potenţialul unui drog de a provoca dependenţă poate fi stabilit în funţie de efectele cauzate de acesta, de măsura în care substanţa creşte nivelul dopaminei din creier, de cât de multă plăcere simt oamenii când îl consumă, măsura în care substanţa provoacă simptome de sevraj şi în funcţie de cât de uşor o persoană care încearcă drogul va deveni dependentă, relatează CNN.

Totodată, mai există şi alte criterii de măsurare a potenţialului de dependenţă al unui drog, cum există, de asemenea, şi cercetători care susţin că niciun drog nu creează dependenţă în toate cazurile. Dată fiind varietatea de opinii, o modalitate de a clasifica drogurile în funcţie de pericolul lor este consultarea experţilor.

În anul 2007, psihiatrul şi neuropsihofarmacologul britanic David Nutt şi colegii săi au întrebat experţii în dependenţa creată de droguri exact despre cele menţionate mai sus, rezultatele acestora fiind următoarele: heroina, cocaina, nicotina și alcoolul.

 

×
Subiecte în articol: vin creier dependenta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close