Antena 3 CNN Life Superstiţii nuntă. Din ce aur să fie verighetele ca să nu ajungi la divorţ | Ce înseamnă când mireasa scapă buchetul din mână

Superstiţii nuntă. Din ce aur să fie verighetele ca să nu ajungi la divorţ | Ce înseamnă când mireasa scapă buchetul din mână

Superstiţii nuntă. Nunta este cel mai frumos eveniment din viaţa tinerilor îndrăgostiţi. Cu toate acestea, în ziua nunţii, cei doi trebuie să evite câteva lucruri care pot aduce ghinion în căsnicie.

Superstiţii nuntă. Din ce aur să fie verighetele ca să nu ajungi la divorţ | Ce înseamnă când mireasa scapă buchetul din mână
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    05 Iul 2022   •   17:55

Superstiţii nuntă. Cu "a fost odată ca niciodată, că de nu ar fi, nu s-ar mai povesti..." încep toate proveştile de dragoste din basmele cu Feţi-Frumoşi şi prinţese şi la fel începe şi viaţa de familia a doi tineri îndrăgostiţi.

Nunta este cel mai frumos eveniment din viaţa a doi tineri îndrăgostiţi. Este un nou început, pe care aceştia trebuie să-l încununeze cu respect, iubire, promisiuni şi sprijin.

O zi a emoţiilor şi un eveniment la care tinerele visează încă din copilărie, mai ales că acestea sunt personajul principal din prima zi a propriului lor basm.

Evenimentul fericit are o sumedenie de momente care, în general, trebuie respectate, mai ales că acestea ţin de obiceiuri şi tradiţii.

Superstiţii nuntă. Când nu este bine să faci nuntă

Binecuvântarea relaţiei de către Dumnezeu este cea mai importantă etapă a vieţii de familie. Fără oficializarea relaţiei în faţa lui Dumnezeu, drumul celor doi va fi unul zbuciumat şi plin de piedici.

În prezent, nunţile sunt oficializate în zilele de sâmbătă şi duminică. Cu toate acestea, doar duminica este considerată de către biserică ca fiind o zi binecuvântată pentru oficializarea relaţiei în faţa lui Dumnezeu. Fiecare zi a săptămânii are o semnificație aparte, iar sâmbăta este considerată o zi a morţilor. De aceea, cea de-a 6 zi din săptămână ar trebui evitate de către miri.

Cât este darul la nuntă în 2022 | Românii plătesc mai mult în primul an fără restricţii

Superstiții înainte de nuntă la români. Ce se întâmplă dacă scapi verigheta pe jos

O altă superstiţie este atunci când unul dintre miri pierde sau scapă pe jos verigheta înainte de nuntă. Astfel, se spune că mirii care pierd sau scapă verighetele în timpul cununiei religioase vor avea o căsnicie nefericită.

Din cauza emoţiilor, tinerii pot uita verighetele acasă. De asemenea, şi de acest lucru este legată o superstiţie potrivit căreia tinerii vor avea pagube pe toată durata căsniciei.

Totodată, se consideră că mirii care aleg verighetele din aur alb şi galben vor divorţa repede, deoarece se crede că au caractere diferite şi nu vor ajunge niciodată la un consens.

Superstiţii la nuntă. Ce spun accesoriile din ziua nunţii despre căsnicie

Accesoriile pe care mireasa le va purta în ziua cea mare sunt la fel de importante şi pot prevesti cum va fi căsnicia ei. Miresele ar trebui să se ferească de purtarea perlelor, întrucât atrag lacrimi şi ghinion în căsnicie. 

Deşi sunt un simbol al purităţii şi sincerităţii, perlele sunt cele care atrag suferinţa în căsnicie, potrivit superstiţiilor despre nuntă.

Pentru a atrage, totuşi, norocul în căsnicie şi în viaţa de familie, miresele ar trebui să poarte ceva albastru şi ceva împrumutat, astfel încât aceasta să trăiască în pace alături de bărbatul iubit.

Tot potrivit superstiţiilor, miresele care scapă din mână sau oferă altuiva buchetul înainte de a fi aruncat, acesta va divorţa cu lacrimi.

×
Subiecte în articol: nunta superstitii divort verighete mireasa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close