Antena 3 CNN Life Pericolul din pastilele pe care le folosesc tot mai mulți români: ”Pot face mai mult rău decât bine!”

Pericolul din pastilele pe care le folosesc tot mai mulți români: ”Pot face mai mult rău decât bine!”

Nu există studii științifice care să ateste eficacitatea suplimentelor alimentare. Este avertismentul dat de mai mulți medici care atrag atenția că acestea nu funcționează, deși tot mai multe persoane își pun speranța în aceste pilule.

Pericolul din pastilele pe care le folosesc tot mai mulți români: ”Pot face mai mult rău decât bine!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    12 Iul 2021   •   13:23

”Sunt niște produse care conțin fie vitamine, fie minerale, fie diverse alte substanțe sau plante. Acestea pot aduce un beneficiu, în scopul de a menține sănătatea, nu de a vindeca ceva. Ele nu sunt făcute să vindece. Sunt suplimente alimentare pentru perioade în care organismul uman are nevoie de ceva mai multe minerale sau vitamine. 

Dacă sunt bine făcute, adică dacă sunt extracte standardizate și sunt făcute printr-o tehnologie similară cu a medicamentului, pot avea oarecare beneficii doar dacă sunt recomandate de medic. 

În orice caz, ele nu înlocuiesc tratamentul pentru o anumită boală, ele nu înlocuiesc în niciun caz medicamentele. Și sunt destul de scumpe. Pacientul trebuie să întrebe întâi medicul!

Suplimentele sunt niște produse care conțin substanțe sau asociații de substanțe care pot fi benefice omului sănătos. Ele nu sunt pentru omul bolnav. În plus, ele nu au autorizație de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Agriculturii”, a declarat Rodica Tănăsescu, medic de familie, la Antena 3. 

”Unele dintre ele pot fi chiar nocive. Ar putea face rău dacă sunt luate în exces, iar unele dintre ele care au anumite substanțe, pot fi dăunătoare, chiar pentru tubul digestiv dacă au un exces din anumite plante, pot face mai mult rău decât bine. 

De cele mai multe ori, însă, nu fac rău, dar sunt ineficiente”, a adăugat medicul. 

×
Subiecte în articol: suplimente alimentare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close