Antena 3 CNN Life O tânără a aşteptat un an o programare la medic şi a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată, în Anglia

O tânără a aşteptat un an o programare la medic şi a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată, în Anglia

O tânără în vârstă de 19 ani a aşteptat un an o programare la medicul de familie, iar la câteva săptămâni după ce a fost diagnosticată a murit.

O tânără a aşteptat un an o programare la medic şi a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată, în Anglia
Sursa foto: mirror.co.uk
de Alin Tarnovschi    |    08 Iul 2022   •   14:09

Amelia Ellerby, în vârstă de 19 ani, locuia împreună cu familia ei în oraşul York din Marea Britanie, iar în luna februarie a anului trecut a sunat la medicul de familie şi a cerut o programare.

Totul după ce a descoperit un nodul sub piele, pe spate. Familia a povestit că medicii i-au prescris antibiotice, însă nu i-au făcut nicio programare, chiar dacă tânăra a insistat să fie consultată de un specialist.

"Amelia începuse să facă sport, așa a ajuns să descopere nodulul. Într-o zi a făcut exerciții abdominale, și-a pus mâna pe spate, în partea de jos, și l-a simțit. Nu se vedea cu ochiul liber, doar se simțea pe interior.

Au sunat-o și au întrebat-o la telefon ce dimensiune are nodul. I-au spus că va fi trimisă pentru o scanare, dar ar putea dura chiar și 6 luni, din cauza covidului. După aproximativ 6 săptămâni, Amelia a sunat din nou la clinică și i s-au prescris niște antibiotice, dar fără să o vadă. Asta a continuat timp de un an: lua legătura cu medicii la fiecare 6 săptămâni și doar îi spuneau că trebuie să aștepte să facă radiografia aceea. În cele din urmă, a sunat la Urgențe și i s-a trimis o ambulanță. Paramedicii i-au spus că, dacă merge la spital, și-ar pierde timpul și va fi trimisă înapoi acasă, așa că nu s-a dus", a declarat mătuşa tinerei, Claire Hanshaw pentru independent.co.uk.

Pusă pe lista de aşteptare, tânăra a mers la medic în luna martie a acestui an, atunci când a descoperit că nodulul crescuse şi avea o dimensiune de aproape zece centimetri.

Pe 18 mai, medicii au anunţat-o pe Amela că are sarcom meastatic al ţesuturilor moi, cancer în stadiul 4.

Tomografiile făcute ulterior au arătat că boala se răspândise la plămâni, stomac, ficat, dar şi ganglionii limfatici.

"Pe 18 mai ni s-a spus că mai are câteva luni de trăit. La sfârșitul lunii i s-a mai făcut o tomografie și ni s-a spus că boala avansa rapid, iar cele câteva luni s-au transformat în câteva săptămâni. Amelia era foarte supărată. Ne așteptam la vești proaste, dar nu chiar atât de proaste”, a mai povestit mătuşa fetei.

Pe 12 iunie, Amelia s-a stins din viaţă.

×
Subiecte în articol: Anglia
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close