Antena 3 CNN Life Tehnicile prin care magazinele te manipulează să cheltuieşti mai mult

Tehnicile prin care magazinele te manipulează să cheltuieşti mai mult

Tehnicile prin care magazinele te manipulează să cheltuieşti mai mult
25 Sep 2018   •   11:24

Se întâmplă adesea că atunci când va duceți la cumpărături să achiziționați produse care nu se regăsesc pe lista pregătită de acasă. Dacă răspunsul este da, atunci tacticile de mai jos și-au atins scopul.

Magazinele recurg adesea la tactici care să îți anime spiritul. Mai concret, lângă ușa principala sunt amplasate mici departamente cu flori sau de patiserie. Acestea au rostul de a te îmbia și binedispune cu mirosul lor.

Supermarketurile plasează în spatele magazinului produsele esențiale precum laptele și pâinea, pentru că oamenii să fie nevoiți să străbată tot magazinul înainte de a ajunge la ele.

Pentru a fi siguri că nu îți scapă ceva, culoarele cu produse sunt cât se poate de drepte, astfel încât să nu poți ocoli nimic, scrie Business Insider.

Produsele pe care magazinul chiar își dorește că tu să le cumperi sunt expuse întotdeauna la vedere. De exemplu, la raftul cu cereale, cele vrac sunt puse undeva în spate, iar cele sănătoase sunt puse primele. Așa cum era de așteptat, mărcile mai scumpe sunt poziționate la dreapta ta.

Știati că cel mai profitabil loc din magazin este cel de la casă de marcat? Acesta este locul unde după câteva minute de așteptare la rând, o să fii captat de diverse produse din jur.

×
Subiecte în articol: magazin manipulare
Parteneri
Furtuna Mathis loveşte Europa! Ce fenomene meteo extreme sunt așteptate
x close