Antena 3 CNN Life Timpul de calitate petrecut cu familia este hrană pentru suflet

Timpul de calitate petrecut cu familia este hrană pentru suflet

Toamna este sezonul care dă startul petrecerii unui timp mai îndelungat în case. Scurtarea zilelor și scăderea gradelor din termometre atrag, totodată, și o schimbare a stilului de viață avut în ultimele luni de vară.

 Timpul de calitate petrecut cu familia este hrană pentru suflet
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2022   •   16:07

Astfel, acesta este cel mai bun moment pentru a face planuri noi, de investiții sau de economii, pe scurt, să ne organizăm viața.

Este binecunoscut termenul de 1 ianuarie, ziua de luni sau prima zi a oricărei luni ce va veni, tuturor celor care au de gând să se lase de fumat sau de oricare alt viciu, să înceapă o dietă nouă sau să-și facă abonament la o sală de sport. De cele mai multe ori, aceste termene nu sunt respectate, fiind mereu amânate pentru proxima ocazie.

Cele aproximativ 7 miliarde de oameni care trăiesc în toate colțurile lumii au, în mare parte, nevoi și gusturi diferite, însă au și multe aspecte în comun. Planificarea pe termen mediu și lung ne ajută, de cele mai multe ori, să ne putem îndeplini visele sau obligațiile însă, dacă nu suntem constrânși de un termen fix sau de un aspect important, nu de puține ori alegem să amânăm momentul. Astfel, oamenii sunt împărțiți în două categorii: cei care planifică totul și cei care nu planifică mai nimic, luând lucrurile așa cum vin și profitând de orice moment oportun identificat pe parcurs.

Petrecerea timpului împreună în casă

În special pentru cei mici, timpul petrecut în casă pare o povară. Deși le face mare plăcere să se joace pe calculator sau pe telefon, atunci când sunt bolnavi și nu au voie să iasă afară, și-ar dori asta mai mult ca orice. Indiferent de situație, în bucătărie este cel mai simplu să-i implicăm pe cei mici în diverse activități. Putem face împreună o Prajitura cu Fanta, o pâine sau o pizza, orice rețetă am alege să pregătim, se va transforma într-o amintire dragă pentru întreaga familie.

Lunile de toamnă ne îmbie mai mult la visare

Indiferent din ce categorie facem parte, toamna este un moment ideal pentru a face câteva planuri și a ne schimba în bine mici obiceiuri despre care simțeam de mult că nu ne ajută să evoluăm. Timpul petrecut împreună cu familia în confortul casei este cel mai bun prilej de a afla care sunt dorințele fiecăruia pentru următoarea perioadă, care sunt lucrurile pe care vor să le dobândească și care sunt cele pe care vor să le elimine. Acum putem decide destinația pentru următoarea vacanță, ce asigurare de călătorie să alegem, pentru ca cei mici să fie bine protejați și care sau ce lecții sau cursuri putem urma fiecare, pentru a ne dezvolta armonios.

Implicarea tuturor în pregătirile pentru iarnă

De cele mai multe ori, femeia este cea care se preocupă și, totodată, se ocupă propriu-zis de pregătirile pentru iarnă. Deși pe piață regăsim cele mai diversificate produse, aproape orice am avea nevoie, de cele mai multe ori lipsește gustul autentic. Acesta este motivul pentru care foarte multe gospodine aleg, în continuare, să facă cât mai multe produse perfecte de consumat în lunile următoare de iarnă, când de pe piață vor lipsi alimentele autohtone. Așadar, fie că facem compoturi, fie murături sau alte bunătăți, putem implica toată familia în această activitate, petrecând astfel un timp de calitate împreună. Deși ne vem lovi, cel mai probabil, de un răspuns negativ în primă fază, cu puțină insistență îi putem convinge și rezultatul va fi unul memorabil.

Un timp de calitate petrecut cu cei dragi este hrană pentru suflet, îi încarcă pe toți cu bunăstare și creează amintiri de preț pentru toată lumea. Acest lucru va ajuta la întărirea încrederii de sine a celor mici, îi va face să fie mai deschiși față de părinți, simțindu-se încurajați să împărtășească cât mai multe lucruri cu aceștia. Indiferent dacă petrecem timp împreună acasă, că alegem să ieșim la picnic sau la o simplă plimbare, acest lucru se va traduce pe termen mediu și lung în consolidarea relației noastre.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close