Antena 3 CNN Life Top 3 cele mai simple moduri prin care oricine îi poate ajuta pe cei ce au nevoie

Top 3 cele mai simple moduri prin care oricine îi poate ajuta pe cei ce au nevoie

Dorinţa de a face bine şi de a ajuta este în majoritatea oamenilor, însă deseori nu este materializată. Lipsa punerii în practică se datorează, de cele mai multe ori, de faptul că nu ştim de unde să începem.

Top 3 cele mai simple moduri prin care oricine îi poate ajuta pe cei ce au nevoie
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2023   •   14:32

Ştim cu toţii că a-i ajuta pe alții este o parte importantă a vieții. Îți oferă un sentiment de scop și îți stimulează fericirea în timp ce impactează în mod pozitiv lumea din jur. Din acest motiv, în mass-media există numeroase campanii de conştientizare a problemelor cu care se confruntă societatea noastră. Însă, chiar şi aşa, deşi mai multă lume ar dori să ajute, mulţi nu ştiu de unde să înceapă.

Cei care doresc să îi ajute mai mult pe alții şi sunt în căutarea unui bun mod de a începe nu trebuie să caute prea departe. Indiferent dacă deja avem grijă de prieteni și familie sau facem mici gesturi pentru comunitate, ghidul de mai jos este perfect pentru a descoperi noi idei de a-i ajuta pe ceilalți:

  1. Donaţiile prin sms sau online

Cea mai simplă modalitate, din punct de vedere al timpului şi costului redus, de a face o donatie este prin sms sau online. Nu este nevoie decât de puţin timp pentru a te documenta despre diferitele campanii şi despre ONG-urile existente. Astfel, dacă ştii deja care este cauza pentru care vrei să trimiţi o sumă de bani, alege campania şi realizează donaţia fără niciun efort.

Donaţiile prin sms sau online sunt un bun mod de a ajuta lunar câte o cauză umanitară, din confortul casei tale, contribuind la rezolvarea unei probleme grave sau chiar la salvarea unei vieţi.

  1. Voluntariatul

Problema timpului ne afectează pe fiecare dintre noi, în ultimii ani. Însă, chiar şi aşa, există un număr semnificativ de oameni care doresc să se implice mai mult atunci când îi ajută pe ceilalţi. Aceştia simt că donarea unor alimente, a îmbrăcămintei sau a jucăriilor unor organizaţii nonguvernamentale nu este suficientă.

Găsirea unui ONG care organizează diverse acţiuni, a unui orfelinat, a unui cămin de bătrâni sau a unui adăpost pentru persoanele sau animalele fără adăpost este primul pas către debutul în voluntariat. Acest lucru nu numai că îi va ajuta pe alții, dar îți va oferi și o nouă apreciere pentru toate lucrurile bune din viața ta.

  1. Întinderea unei mâini de ajutor oricui are nevoie

Pentru a aduce un bine în viaţa cuiva, de multe ori nu este nevoie să privim prea departe. Fii un bun samaritean și fă acte de bunătate pentru oamenii pe care nu îi cunoști. Dacă vezi pe cineva pe stradă care se străduieşte să-și care toate cumpărăturile sau care are nevoie de bani pentru a achita toate cele puse în coş ori pentru un bilet de autobuz, fă tot ce poți pentru a-l ajuta. Însă, pentru a nu deranja sau speria, este bine ca, înainte de a oferi ajutorul, să întrebăm dacă se poate (cu excepția cazului în care este ceva simplu, cum ar fi ținerea unei uși). De obicei, nu este nevoie de mult pentru a ajuta o altă ființă umană.

În ţara noastră există, din păcate, un număr mare de animale fără stăpân ce trăiesc pe strada. Oferirea câtorva bobiţe speciale pentru pisicile sau căţeii din jurul blocului şi a unui recipient cu apă curată este un gest uriaş ce contribuie la îmbunătăţirea vieţii acestora.

Putem să ne ajutăm prietenii şi familia oferindu-le confort emoţional, ascultându-i atunci când trec prin clipe dificile şi prin a face diferite comisioane pentru ei, scutindu-i de un efort în plus.

Ne putem ajuta comunitatea donând și strângând fonduri pentru cauze în care credem. Voluntariatul este o altă modalitate excelentă de a ajuta, mai ales pentru cei ce nu pot contribui financiar.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close