Antena 3 CNN Life Top 3 stiluri de design interior preferate de romani: tu stii cum sa le obtii?

Top 3 stiluri de design interior preferate de romani: tu stii cum sa le obtii?

Top 3 stiluri de design interior preferate de romani: tu stii cum sa le obtii?
05 Noi 2018   •   13:57

 

Amenajarea locuintei tinand cont de aceeasi tematica in toate incaperile ofera, cu siguranta, un grad sporit de confort si un ansamblu vizual foarte placut, atat pentru tine, cat si pentru cei care iti trec pragul.

Alegerea unui singur stil de design interior a devenit un pas important pentru romanii care isi doresc sa renunte la traditionalul amalgam regasit foarte des in casele mai vechi. Acestia pun, mai mult ca niciodata, accent nu doar pe utilitatea pieselor de mobilier, ci si pe felul in care acestea arata. In plus, culoarea peretilor, pardoseala si obiectele decorative nu sunt lasate la voia intamplarii, ci alese cu mare atentie, pentru a crea un tot unitar. Daca esti in cautarea unui stil potrivit pentru tine, nu-ti face griji! Nu trebuie sa apelezi la un designer, ci doar sa afli caracteristicile de baza ale fiecarui tip de amenajare si sa tii cont de acestea!

Descopera care sunt cele mai populare stiluri de design din casele romanilor.

1. Stilul clasic

Acesta este un stil care nu se va demoda niciodata si care este la fel de dorit in locuintele oamenilor, la fel ca in trecut. Diferenta este ca, cel mai des, vei observa o readaptare a acestuia pentru a se potrivi in case de diferite dimensiuni, chiar si in apartamente de doua sau trei camere. Paleta de culori de baza este cea a nuantelor neutre, precum alb, bej, crem, maro, imbinate cu accente mai inchise, printre care se numara verde, burgundy, bleumarin sau albastru. Deseori, in stilul clasic vei intalni detalii pretioase, aurii, mai ales la corpurile de iluminat sau chiar pe pereti. O caracteristica ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de decor este mobila din lemn masiv, ornamentata cu motive florale, margini rotunjite si picioare ce sustin oricare piesa. Tapiteria este confectionata din materiale fine, precum catifea sau matase, si are un design diafan. Mobilierul este orientat catre un punct central, precum semineul ori televizorul (de obicei, ascuns in momentele in care nu este utilizat). Simetria este foarte importanta, asa ca se recomanda achizitionarea fotoliilor, a meselor decorative si a corpurilor de iluminat in pereche. Candelabrele cu insertii pretioase si aplicele de perete, dar si veiozele cu abajur sunt ideale intr-o locuinta clasica. De asemenea, perne decorative, atat in dormitor, cat si in sufragerie, covoare deosebite, tablouri, oglinzi si rame foto groase, ornamentate si obiecte de arta sunt elemente care definesc stilul clasic.

2. Stilul minimalist

O casa sau un apartament amenajate in stil minimalist trebuie sa reflecte perfect expresia „Less is more”. Din acest decor, lipsesc decoratiunile inutile, iar toate elemente existente urmeaza o tematica simpla, curata si ordonata. In general, se folosesc nuante mai degraba inchise, precum negru, gri, maro, imbinate cu alb sau bej. Pentru accente, se pot folosi verdele, galbenul sau rosu, regasite pe putinele obiecte de decor. Contrastul intre culorile deschise si cele inchise este o trasatura definitorie pentru acest stil. Mobilierul este jos, in forme simple, drepte, iar materialele folosite cel mai des sunt lemnul, sticla si metalul. Tapiteria este confectionata, de regula, din piele si are un design simplist. Daca te atrage acest tip de amenajare, gasesti mai multe detalii aici, ce iti vor fi de ajutor. Desi este considerat un stil rece, este foarte elegant, iar toate piesele au un rol practic bine definit. Tinerii cu o viata activa aleg amenajarea interioara minimalista, mai ales in garsoniere sau apartamente, pentru ca faciliteaza libertatea de miscare si o intretinere ce nu da batai de cap.

3. Stilul modern/contemporan

Foarte multi romani adopta, in prezent, o amenajare moderna in casele lor. Aceasta este, poate, cel mai usor de obtinut, pentru ca piesele de mobilier pot fi gasite cu usurinta, decorul este practic, insa primitor si cald, iar paleta de culori foarte permisiva, ce poate fi adaptata pe toate gusturile. Stilul modern sau contemporan este, de fapt, un amestec de stiluri, in care se renunta intr-adevar la obiectele inutile, insa permite existenta decoratiunilor cu insemnatate si a celor care infrumuseteaza decorul. Atmosfera este relaxata si confortabila, iar multi afirma ca acest lucru ii face sa se simta „acasa”. Cateva elemente ce nu lipsesc de aici: mobilier din pal melaminat, liniile simple, spatiile de depozitare din belsug, pat si canapea foarte comode, de dimensiuni medii, biblioteci ce gazduiesc carti si decoratiuni deosebite, plante care improspateaza aerul, pardoseala din parchet laminat si pereti simpli, in nuante deschise. Pot fi alese piese de mobilier cu forme inedite, corpuri de iluminat cat mai unice si mici obiecte care exprima personalitatea proprietarului.

Care este stilul tau preferat si de ce l-ai alege pentru locuinta ta?

 

×
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close