Antena 3 CNN Life Top 4 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă petreci zilnic mult timp stând în picioare

Top 4 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă petreci zilnic mult timp stând în picioare

Joburile care necesită un număr mare de ore pe zi petrecute în picioare sunt, în multe cazuri, cele care aduc cu sine un disconfort în membrele inferioare.

Top 4 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă petreci zilnic mult timp stând în picioare
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   15:07

Din fericire, există o serie întreagă de lucruri pe care le poți face pentru a evita umflarea și durerea picioarelor, astfel încât să te poți concentra doar pe aspectele pozitive ale jobului tău.

Indiferent dacă lucrezi ca și meșter, medic, asistentă medicală, bucătar sau ca hairstylist, atunci când petreci zilnic un număr mare de ore în picioare, este foarte posibil ca, mai devreme sau mai târziu, să simți un disconfort.  

Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți proteja sănătatea membrelor inferioare:

1.Poartă încălțămintea adecvată

În cazul în care ținuta nu impune alte reguli, pantofii cu talpă joasă pot părea alegerea ideală pentru zilele în care stai mult timp în picioare. Însă, în realitate, nu numai că nu te vor ajuta, dar aceștia pot fi chiar dăunători. Din punct de vedere medical, pentru ca piciorul tău să aibă o poziție corectă și greutatea să fie distribuită corect, călcâiul trebuie să fie ridicat de la sol cel puțin câțiva milimetri. Acest lucru va face ca arcul piciorului să fie relaxat, eliminând tensiunea din talpă. Calapodul este important atât pentru pantofii clasici, pentru cei eleganţi, cât şi pentru cei sport de la Skechers sau orice alt producător de încălţăminte de acest gen.

Alege întotdeauna mărimea potrivită, astfel încât piciorul tău să fie protejat corespunzător, fără a se simți încorsetat (o mărime prea mică poate duce la apariția bătăturilor). Materialul din care este confecționată încălțămintea, joacă, de asemenea, un rol important. Este indicat să optezi pentru un pantof dintr-un material natural, care-i permite piciorului să respire.

2.Fă exerciţii pentru mobilitatea picioarelor

Exerciţiile fizice nu sunt bune doar pentru inimă şi minte, ci şi pentru picioarele tale. Acestea îţi susţin întreaga greutate în fiecare zi, astfel încât exerciţiul fizic le va ajuta să-şi pastreze flexibilitatea şi sănătatea. Mersul pe jos, orele de Pilates şi de Yoga sunt câteva din cele mai simple moduri în care îţi poţi antrena picioarele. Construirea rezistenţei în picioare va face ca orele petrecute zilnic la muncă să nu mai aibă aceleaşi efecte vizibile asupra membrelor.

3.Oferă-le cât mai des picioarelor momente de relaxare

Fiind una dintre cele mai complexe părți ale anatomiei umane, cele 26 de oase, 30 de articulații și peste 100 de mușchi, tendoane și ligamente lucrează din greu pentru tine în timp ce mergi, alergi sau stai în picioare pentru perioade lungi de timp.

Masarea picioarelor seara, cu un ulei sau o cremă hidratantă, va avea imediat un efect terapeutic. Pe lângă senzaţia de uşurare, masajul picioarelor te va ajuta şi să dormi mai bine noaptea, datorită reducerii tensiunii. În plus, folosirea unei pietre ponce la fiecare duş te va ajuta să elimini surplusul de piele, iar uleiul sau crema vor fi mai uşor absorbite.

4.Apelează la serviciile unui specialist

Fie că alegi să-ţi faci acasă pedichiura ori să mergi la salon pentru a apela la serviciile unei specialiste, nu uita ca îngrijirea unghiilor joacă un rol important în starea de bine a picioarelor tale. În timp, pot apărea bătături sau băşici inestetice care să creeze disconfort, iar o manichiuristă cu experienţă te va putea ajuta să scapi de aceste probleme.

În anumite cazuri, pot apărea chiar şi ciuperci de piele, cunoscute în termeni medicali drept micoze cutanate. În cazul în care observi semne ale acesteia, te sfătuim să apelezi imediat la serviciile unui medic specialist, înainte de a cheltui sume mari de bani pe diverse produse din farmacie.

Picioarele tale duc, la propriu şi la figurat, greul în fiecare zi. Atunci când ai un job ce necesită un efort fizic suplimentar, ţine cont de sfaturile de mai sus pentru a elimina aspectele neplăcute şi a te putea bucura de cele mai frumoase picioare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close