Antena 3 CNN Life Top 6 motive pentru care este important să cumperi doar piese auto originale pentru maşina ta

Top 6 motive pentru care este important să cumperi doar piese auto originale pentru maşina ta

Atunci când vine vorba despre reparaţia autoturismul propriu, şoferii caută mereu cea mai bună soluţie în privinţa durabilităţii şi a preţului.

Top 6 motive pentru care este important să cumperi doar piese auto originale pentru maşina ta
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2023   •   11:03

Însă, chiar şi aşa, piața va avea întotdeauna alternative ieftine, care pot părea tentante. Dacă încă nu cunoşti toate motivele pentru care este important să foloseşti piese de schimb originale, acest articol te va ajuta.

O mașină este o investiție importantă în viața noastră, motiv pentru care utilizarea pieselor de schimb de calitate este esențială. Indiferent cât de nou este autoturismul tău, tot va veni momentul în care acesta va avea nevoie de reparaţii. Deoarece piesele auto au o importanţă majoră în buna funcţionare a autoturismului, acestea putând influenţa siguranţa şi confortul, este indicat să iei deciziile corecte în privinţa cumpărării lor.

Autenticitatea și calitatea fiecărei piese produse de producător îţi vor menține autoturismul în cea mai bună stare pentru un timp îndelungat. Iată care sunt avantajele principale de care beneficiezi atunci când alegi piese auto originale pentru maşina ta:

1. Siguranţa

Piesele auto originale sunt create sub aceleaşi standarde de calitate precum cele existente în maşina nou ieşită din fabrică, adică au aceleaşi materiale, rezistenţă şi grad de toleranţă la uzură. Prin urmare, piesele auto originale influenţează siguranţa autoturismului, deoarece garantează că vor menține același nivel de funcționare al mașinii.

2. Garanţia

Achiziţionarea pieselor de schimb originale aduce un certificat de garanţie. Acestea au certificare din fabrică, adică au fost testate riguros și respectă standardele de calitate. Astfel, pe lângă siguranţa autoturismului, aceste piese auto reprezintă şi o investiţie financiară sigură.

3. Funcționarea optimă

Unul din avantajele pieselor auto originale este faptul că respectă parametrii solicitați de fiecare marcă auto. Acest lucru le face să funcționeze perfect cu restul pieselor mașinii. Atunci când partea mecanica a mașinii nu funcţionează în armonie, alte piese pot fi deteriorate, ceea ce duce la o durată mai scurtă de viaţă a autoturismului.

4. Uşurinţă în montare

În cazul în care nu este vorba de o piesă ce poate fi schimbată de către şofer, uşurinţa în montare este un avantaj important pentru orice mecanic auto. Piesele auto originale de schimb sunt produse de același producător ca cele originale, păstrând aceeași precizie tehnică, rezistență și durabilitate. În plus, acestea sunt perfect compatibile cu restul pieselor şi componentelor de pe orice maşină, nefiind necesare alte ajustări.

5. Durata de viaţă

Piesele originale au o durată de viaţă semnificativ mai mare decât cele de calitate necertificată. Chiar şi în rarele cazuri în care piesele originale prezintă defecţiuni, datorită garanţiei oferite de producător, acest lucru se remediază fără impedimente.

6. Preţul autovehiculului

Atunci când autoturismul tău are toate piesele şi componentele originale, acest lucru se va reflecta în preţul acestuia, în cazul în care vei dori să îl vinzi. Piesele originale sunt un plus de valoare pentru orice maşină, păstrându-i acesteia un preţ de vânzare ridicat, chiar dacă anul de producţie nu este unul apropiat. De asemenea, longevitatea și calitatea pieselor și accesoriilor originale te vor ajuta să eviți uzura excesivă și costurile de reparație. Prin urmare, piesele auto originale de schimb te vor face, în final, să economiseşti bani.

Maşinile au un mod propriu de a comunica şoferului problemele existente. Însă, pentru asta, este important să asculţi cu atenţie fiecare sunet nou, ce poate însemna existența unor defecţiuni. Acestea pot fi detectate şi rezolvate cu uşurinţă, dacă sunt depistate încă de la început. Majoritatea mecanicilor auto cu experienţă îți vor recomanda mereu să optezi pentru piese auto originale. Dar, pentru a evita experienţele neplăcute, este important să apelezi la un service de încredere, cu personal profesionist. Astfel, poţi fi sigur că vei primi cele mai bune sfaturi pentru autoturismul tău.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close