Antena 3 Life Toți cei care îşi caută partenerul de viață în mediul online trebuie să știe acest lucru. Ar putea fi în pericol

Toți cei care îşi caută partenerul de viață în mediul online trebuie să știe acest lucru. Ar putea fi în pericol

08 Noi 2017   •   16:27
Toți cei care îşi caută partenerul de viață în mediul online trebuie să știe acest lucru. Ar putea fi în pericol
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Se spune că dragostea este oarbă, iar acest lucru pare să fie adevărat pentru oamenii care împărtăşesc tot felul de informaţii în mediul online, în speranţa de a-şi asigura partenerul perfect, spun reprezentanţii companiei de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Compania sugerează că dezvăluirea prea multor informaţii personale pe site-urile de dating ar putea deschide uşa nu doar unui partener, ci şi escrocilor şi infractorilor cibernetici. Unul din zece utilizatori ai site-urilor de dating online (13%) recunoaşte că oferă informaţii personale partenerilor după doar câteva minute sau ore de la iniţierea dialogului, punăndu-se în pericol.

Potrivit businessmagzin.ro, Situaţia naşte îngrijorări, utilizatorii de servicii de online dating temându-se pentru siguranţa lor atunci când apelează la servicii de dating online. 63% se tem că dispozitivul pe care îl folosesc în acest scop va fi infectat, iar 61% sunt îngrijoraţi de faptul că informaţiile lor ar putea fi furate din aplicaţia sau serviciul de dating. 

Un neaşteptat procent de 55% dintre utilizatori au experimentat anumite forme de ameninţare sau probleme odată cu accesarea serviciilor de dating online – de la ameninţări online la cele offline. În ciuda acestor lucruri, mulţi utilizatori nu folosesc nici măcar metode simple de protecţie: doar 21% dintre ei nu permit aplicaţiilor de dating să acceseze datele de pe dispozitive şi doar 27% folosesc o soluţie de securitate sau antivirus.

×
Subiecte în articol: online pericol date companie partener
Parteneri
x close