Antena 3 CNN Life Trucuri eficiente prin care să păstrezi căldura în locuință cât mai mult timp

Trucuri eficiente prin care să păstrezi căldura în locuință cât mai mult timp

Temperaturile scăzute din ultima perioadă îi determină pe români să se gândească la soluții pentru a se încălzi, fără să fie nevoiți să plătească facturi uriașe în lunile de iarnă.

Trucuri eficiente prin care să păstrezi căldura în locuință cât mai mult timp
Sursa foto: Getty Images I SBenitez
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2023   •   12:00

Chiar dacă locuința este prevăzută cu sisteme eficiente de încălzire, este firesc ca fiecare dintre noi să ne gândim cum să menținem o temperatură constantă în casă care să ne asigure un anumit nivel de confort și să diminueze cheltuielile aferente energiei termice.

Din fericire, există câteva trucuri simple prin care putem să păstrăm mai mult căldura în casă.

1. Folosește covoare

Din toată pierderea de căldură dintr-o casă, 35% se produce prin pereți și 15% prin pardoseală. Covoarele nu numai că adaugă stil unei camere, dar sunt ideale ca să îți țină picioarele calde dacă ai gresie sau parchet.

2. Nu acoperi caloriferele

Perdelele groase, draperiile, canapeaua, piese de mobilier sau alte corpuri plasate în dreptul caloriferelor nu vor face altceva decât să blocheze fluxul de căldură. De aceea, asigură-te că există un spațiu de cel puțin un metru și jumătate între calorifer și orice alt obiect.

Citește și:

3. Izolează ușile și ferestrele

Un alt truc eficient pentru a păstra căldura cât mai mult timp în casă este să alegi să izolezi ușile și ferestrele, cu ajutorul benzilor autoadezive cu burete (purfix). Sunt ușor de aplicat și permit căldurii să persiste cât mai mult timp. 

4. Lasă ușa cuptorului deschisă

Când termini de copt și oprești cuptorul, lasă ușa cuptorului deschisă. Căldura va circula în bucătărie și va încălzi camera.

 

×
Subiecte în articol: trucuri căldură încălzire locuinţă
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close