Antena 3 CNN Life Trucuri pentru a scăpa de muște pe timpul verii

Trucuri pentru a scăpa de muște pe timpul verii

Suntem în plin sezon estival, temperaturile sunt ridicate iar muștele și țânțarii ne tot dau bătăi de cap. Pe lângă faptul că sunt enervante, muștele pot contamina mâncarea, de aceea ar fi foarte bine să încercăm să scăpăm de ele.

Trucuri pentru a scăpa de muște pe timpul verii
de Georgiana Adam    |    12 Iul 2021   •   11:53

Plantele aromatice au un efect benefic în combaterea insectelor. Plantele precum menta, lavanda, busuiocul, cimbrul s-au dovedit eficiente împotriva mai multor insecte.

Muștele și țânțarii nu suportă lavanda, astfel doar câteva flori de lavandă prin casă, vor ține la distanță insectele. O eficiență la fel de mare o poate avea și uleiul de lavandă. Chiar și lumânarile cu aromă de lavandă ar putea fi utile pentru combaterea insectelor.

De asemenea, și menta poate fi utilă pentru combaterea muștelor, atât în formă brută, ca plantă de ghiveci cât și ca ulei de mentă. 

Un alt truc pentru a scăpa de muște este cu o jumătate de pe care va trebui să o ornați cu un cățel de usturoi. Dacă nu aveți usturoi, ați putea să folosiți cuișoare, pe care să le înfingeți în lămâie.

Muștele, de regulă, vin la gunoi, de aceea, acesta ar trebui aruncat în fiecare zi, pentru ca insectele să nu ajungă la el. O altă modalitate de a opri muștele înainte să patrundă în casă ar fi și plasele anti-insecte sau perdelele magnetice.

 

×
Subiecte în articol: muște combatere vara
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close