Antena 3 CNN Life Tuncay Ozturk răspunde la întrebarea care stă pe buzele tuturor: „Cât de sănătos este postul?”

Tuncay Ozturk răspunde la întrebarea care stă pe buzele tuturor: „Cât de sănătos este postul?”

Tuncay Ozturk răspunde la întrebarea care stă pe buzele tuturor: „Cât de sănătos este postul?”
Sursa foto: Foto: Facebook/Tuncay Ozturk
20 Iun 2017   •   17:14

Tuncay Ozturk, fostul soț al Andreei Marin, a răspuns, pe blog, la o întrebare care stă pe buzele multor români, mai ales în preajma marilor sărbători.

Tuncay Ozturk a scris că a fost întrebat des de pacienții lui cât de sănătos este postul. Iată răspunsul lui:

„În ultima perioadă, am tot fost întrebat în legătură cu postul dacă este sănătos sau nu. Poate acum câțiva ani era mai greu de răspuns la această întrebare, însă acum vin chiar cu evidențe solide științifice cum că postul are un efect pozitiv asupra sănătății noastre, din multe puncte de vedere.

Postul are o lungă istorie, acesta fiind conectat cu religiile noastre. Aproape fiecare religie are inclus postul ca și ritual. Oamenii țineau post deoarece era obligatoriu în religia respectivă dar, în ultimii ani, datorită cercetărilor făcute, postul a început să fie recomandat pentru anumite probleme de sănătate și  și vedem tot mai des în prescripțiile pacienților că postul le este dat să fie ținut în Statele Unite ale Americii pentru a rezolva multe probleme de sănătate. Mark Mattson de la Universitatea John Hopkins din Baltimore(SUA) sugerează postitul în câteva zile ale săptămânii ca mod de viață.

Aici avem cel mai șoc fapt al postitului și anume că cea mai importantă cercetare a fost făcută de către Yoshinori Ohsumi, descoperind mecansimul autofagiei pentru care i s-a acordat Premiul Nobel, în 2016”, a scris acesta.

Citește continuarea pe tuncayozturk.com.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close