Antena 3 CNN Life Alimentul nesănătos pe care românii îl mănâncă aproape zilnic, fără să ştie

Alimentul nesănătos pe care românii îl mănâncă aproape zilnic, fără să ştie

La prima vedere, mulţi suntem tentaţi să spunem că noi consumăm ulei de floarea-soarelui sau de măsline, şi nu mâncăm ulei de palmier.

Alimentul nesănătos pe care românii îl mănâncă aproape zilnic, fără să ştie
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    21 Iun 2021   •   00:32

Deşi poate părea ciudat, foarte mulţi dintre noi consumăm ulei de palmier, cei mai mulţi, fără să ştim acest lucru. Şi asta pentru că el e folosit în multe alimente, precum supe, ciocolată, pizza, margarină, biscuiţi sau chiar pâine, potrivit businessmagazin.ro.

Uleiul de palmier, în supe, ciocolată, pizza, margarină, biscuiţi, pâine

Modul în care acest tip de ulei este produs afectează oamenii, aerul pe care îl respirăm şi vieţuitoarele sălbatice. Se estimează că uleiul de palmier ar fi în aproape jumătate din produsele întâlnite în supermarketuri.

Unul dintre motivele pentru care suntem tentaţi să spunem că nu mâncăm ulei de palmier este acela că el a fost "deghizat" sub diferite nume, adesea ca ulei vegetal.

Deşi iniţial s-a spus că nu conţine grăsimi "rele", are un punct de topire foarte ridicat şi are costuri mici de producţie, acum se ştie că acest tip de ulei nu este tocmai sănătos.

Uleiul de palmier este "ascuns" sub mai multe denumiri

În afară de elementele nutriţionale benefice, uleiul de palmier are şi acizi graşi saturaţi, iar nutriţioniştii spun că un consum însemnat de acizi graşi saturaţi este asociat riscului crescut de boli cardiovasculare. 

În plus, acidul palmitic, o substanţă din uleiul de palmier, duce la creşterea concentraţiei de colesterol rău LDL. 
 

×
Subiecte în articol: ulei ulei palmier
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close