Antena 3 CNN Life Un cuplu a strâns 400.000 de dolari pentru a ajuta un homeless, dar a cheltuit toți banii pe vacanțe și obiecte de lux

Un cuplu a strâns 400.000 de dolari pentru a ajuta un homeless, dar a cheltuit toți banii pe vacanțe și obiecte de lux

Un cuplu a strâns 400.000 de dolari pentru a ajuta un homeless, dar a cheltuit toți banii pe vacanțe și obiecte de lux
Sursa foto: Sursă: Youtube
05 Sep 2018   •   14:51

Kate McClure din Philladelphia, SUA, a rămas fără benzină pe o autostradă, speriată si fără nimeni care să o ajute. Atunci, în cale i-a apărut un homeless, vetern de razboi, care i-a sărit în ajutor și și-a cheltuit ultimii bani pentru a îi aduce benzină. 

Kate a rămas atât de impresionată de gestul bărbatului, încat a deschis un fond caritabil pentru a îl ajuta pe Johnny Bobbitt să iși refacă viața. Inițial, Kate și partenerul ei au dorit sa strângă 10.000$, însa odată ce povestea a ajuns în presă și pe rețelele de socializare, fondul a strâns incredibila sumă de 400.000$. 

Cu toate acestea, în ultimele 10 luni, povestea a luat o întorsătură neașteptată. Recent au apărut acuzații de gestionare ilegală și furt al banilor strânși în numele domnului Bobbitt. Banii din contul GoFundMe al lui Bobbitt au fost risipiți pe vacanțe scumpe, o mașină de lux și distracție.

Toamna trecută, doamna McClure a declarat că planul este să îi cumpere lui Bobbitt o casă și mașina mult dorită, un Ford Ranger din 1999. Domnul Bobbitt a planificat, de asemenea, să doneze bani oamenilor și organizațiilor care l-au ajutat în timp ce se lupta cu lipsa unui adăpost.

Planul a fost de a îi face viața bărbatului una de succes și de a îi da o a doua șansă iar pentru o vreme, lucrurile păreau a fi pe drumul cel bun, cel puțin pe rețelele de socializare, unde cuplul posta poze de la evenimente de familie unde îl invitaseră pe Bobbitt. În realitate însă, lucrurile nu erau atât de roz.

În locul unei case, McClure și partenerul ei, dl D'Amico i-au luat lui Bobbitt o rulotă, pe care au păstrat-o pe numele lor și au parcat-o pe terenul familiei. Ei i-au cumpărat un televizor, un laptop și două telefoane mobile, alimente, îmbrăcăminte și un SUV folosit, care însă s-a stricat foarte repede.

Ceea ce nu a primit insă Bobbitt, era orice fel de proprietate in urma banilor strânși în numele lui. Cuplul in schimb, a călatorit in Florida, Las Vegas, California și și-a cumparat un nou BMW.

GoFundMe a declarat pentru Associated Press că a lansat o investigație pentru a determina dacă banii au fost gestionați greșit și se străduiește să asigure că dl. Bobbitt  "primește ajutorul pe care îl merită și că intențiile donatorilor sunt onorate". Dacă afirmațiile domnului Bobbitt sunt adevărate, ar fi cel mai mare caz de fraudă întalnit vreodata de organizația GoFundMe.

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: frauda
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close