Antena 3 CNN Life Un pasionat de modelist feroviar a adunat o colecție demnă de un muzeu

Un pasionat de modelist feroviar a adunat o colecție demnă de un muzeu

Pasiunea pentru locomotive şi trenuri electrice l-a făcut pe un bărbat să adune în 10 ani o colecţie impresionantă de trenuleţe. A ajuns astfel să deţină unele dintre cele mai rare modele de astfel de jucării, casa sa transformându-se într-un adevărat muzeu. 

Un pasionat de modelist feroviar a adunat o colecție demnă de un muzeu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2021   •   09:53

Un model tridimensional cu o rută feroviară completă, construită cu minuţiozitate şi până la cele mai mici detalii. În această dioarmă, Valriu a investit mult timp, pasiune dar şi bani. Trecând de costurile fiecarui detaliu al machetei, timpul alocat este cel care a tranformat-o într-un muzeu în miniatură.

”Ideea unei diorame este de a reproduce scene reale din viață. Nu e ușor, fiecare construcție, fiecare casă, nu se cumpără că atare, ea se construiește cu fiecare element și detaliu pe care îl putem vedea în final. Partea de vegetație ea se aplica printr-un procedeu electrostatic” ne-a spus Valeriu Manolache - inginer. 

I-a luat 3 ani să realizeze o machetă şi nu a omis niciun detaliu.

”Un grup de muncitori care repară şoseaua, bufetul din spatele gării, o fermă de animale, o cafenea. Aici este o chestie si de imaginație, sigur trebuie să cauți și materialele care să te ajute, mașini, personaje, vegetație, să creezi contextul” a mai povestit colecționarul. 

Inginer de profesie, fascinaţia faţă de modelismul feroviar a început încă din copilarie.

×
Subiecte în articol: muzeu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close