Antena 3 CNN Life Un student canadian a inventat crema de îndepărtare a tatuajelor

Un student canadian a inventat crema de îndepărtare a tatuajelor

Un student canadian a inventat crema de îndepărtare a tatuajelor
de S.T.    |    23 Feb 2015   •   20:09

Un student canadian a inventat o cremă de îndepărtare a tatuajelor. Potrivit independent.co.uk, această nouă metodă i-ar putea scăpa pe doritori de durere şi cheltuieli.

"Când comparăm crema cu tehnicile de îndepărtare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, băşici, realizăm că am creat un medicament care nu are multe efecte secundare", a declarat inventatorul Alec Falkenham, în vârstă de 27 de ani.

"Crema nu ţinteşte niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamaţie foarte mare. De fapt, dacă ţinem cont de procesul pe care îl utilizăm în prezent, nu credem că va mai apărea inflamaţie deloc şi va fi, probabil, un anti-inflamator", a mai spus cercetătorul.

Crema creată de Falkenham funcţionează prin atragerea în zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneală. În timp, tatuajul devine tot mai fad, până dispare.

Crema este încă în faza de testare, iar Alec Falkenham nu ştie încă de câte aplicări de cremă va fi nevoie pentru îndepărtarea unui tatuaj.

Inventatorul estimează un cost de patru cenţi per centimetru pătrat.

×
Subiecte în articol: tatuaje
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close