Antena 3 CNN Life Rece sau fierbinte? De ce este recomandat să consumăm preparate calde pe timpul verii

Rece sau fierbinte? De ce este recomandat să consumăm preparate calde pe timpul verii

Vara aduce cu ea temperaturi ridicate. Atunci când soarele arde cel mai tare, o înghețată rece sau o băutură cu gheață este tot ce ne putem dori. În realitate, ceea ce credem noi ca ne va face să ne simțim mai bine într-o zi toridă, nu ne va aduce efectul dorit, ci dimpotrivă. Alimentele calde sunt cele care ne vor ajuta, chiar dacă ne ferim de ele.

Rece sau fierbinte? De ce este recomandat să consumăm preparate calde pe timpul verii
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2023   •   12:00

Te-ai întrebat vreodată din ce motiv cele mai condimentate alimente tind să provină din culturi cu vreme caldă? Nu este un lucru întâmplător: alimentele picante te fac să transpiri, ceea ce te răcorește de fapt, și fac din alimentele fierbinți o sursă sigură de răcorire, spre deosebire de acel cornet de înghețată.

Să bei ceva fierbinte într-o zi însorită ar putea fi cel mai puțin atrăgător lucru de făcut, dar băuturile calde pot ajuta la reglarea temperaturii corpului. Pentru a învinge căldura din timpul verii, este esențial să rămâneți hidratat și să consumați alimente care vă pot ajuta să scadă temperatura corpului.

Transpirația sau răcirea evaporativă este principala modalitate fiziologică prin care eliberăm excesul de căldură din corpul nostru. Fluxul de sânge către piele, picioare și mâini crește mai întâi pentru a transfera căldura către periferia noastră, astfel, căldura este dusă departe de pielea noastră când transpirația se transformă în vapori de apă.

Cum îngreunează digestia consumul alimentelor reci

Sistemele digestive sunt sensibile la alimentele și lichidele consumate. Temperatura corpului este constantă la 37 de grade. Astfel că orice alimentele consumate reci, trimit șocuri sistemului digestiv, iar descompunerea lor se face mai greu și ineficient.

Chiar dacă durează mai mult să mănânci cald, ajuți organismul să digere mai repede.

×
Subiecte în articol: vara mancare calda
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close