Antena 3 CNN Life Vârsta la care adulții pierd controlul copiilor lor. Lucrul de care sunt părinții cei mai îngrijorați

Vârsta la care adulții pierd controlul copiilor lor. Lucrul de care sunt părinții cei mai îngrijorați

Vârsta la care adulții pierd controlul copiilor lor. Lucrul de care sunt părinții cei mai îngrijorați
22 Aug 2018   •   15:19

Părinții încep să piardă controlul asupra copiilor lor la vârsta de 13 ani, a descoperit un studiu. După ani de decis fiecare pas din viața copiilor lor, mamele și tații se întreabă ce mănâncă copiii, ce fac și cine sunt prietenii lor la inceputul adolescentei când aceștia încep să-și facă propriul drum în lume.

Patru din zece părinți se îngrijorează cu privire la alimentația micuților, 43% dintre ei găsind în mod constant ambalaje de dulciuri sau fast-food în camera sau în ghiozdanul copiilor. 

De asemenea, 39% dintre părinți nu știu întotdeauna cu cine umblă copilul lor sau cercul in care acesta se învarte, ceea ce face chiar mai mare probabilitatea pierderii controlului asupra dietei. Mai mult de jumătate dintre părinți se ceartă cu adolescenții despre dieta lor, impunandu-le sa manance mai multe fructe si legume. 

Aproape unul din zece părinți cred că punctul în care trebuie să înceapă să ofere copilului mai multa libertate este la vârsta de doar zece ani. 

Studiul care a inclus peste 2,000 de părinți de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani a constatat că șase din zece părinți simt că au pierdut controlul asupra copiilor lor, care devin mai independenți in această perioadă. 

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: parinti copii adolescenta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close