Antena 3 CNN Life Veterinarii, recomandare pentru proprietarii de câini: "Daţi animalele cu cremă de protecţie solară"

Veterinarii, recomandare pentru proprietarii de câini: "Daţi animalele cu cremă de protecţie solară"

Ca și în cazul oamenilor, câinii au pielea sensibilă şi pot suferi de arsuri solare şi cancer de piele după expuneri prelungite la soare, spun veterinarii.

Veterinarii, recomandare pentru proprietarii de câini: "Daţi animalele cu cremă de protecţie solară"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   21:29

Zonele de piele expusă de pe buze, nas, urechi şi burtă sunt în mod special vulnerabile la lumina solară, în timp ce rasele care au blana scurtă sunt şi mai expuse. 

Câinii cu blana albă sau deschisă la culoare sunt mai expuşi la arsuri solare, pentru că o cantitate mai mare de raze UV pot ajunge pe pielea lor. 

"Nu e deloc indicat să vă lăsaţi câinii, mai ales dacă au blana albă sau mai deschisă la culoare, să stea în soare pentru timp îndelungat. Evitaţi să mergeţi la plimbare în orele în care Soarele arde cel mai tare, pentru că ar putea face insolaţie, arsuri.

Ca să evitaţi arsurile pe pielea câinilor, puteţi folosi cremă de protecţie pentru animale, pe care ar trebui să o aplicaţi regulat pe vârful urechilor, dar şi pe alte zone, mai ales unde blana e mai subţire", a declarat Nina Downing, veterinar, pentru publicația Daily Mail, citată de DCNews.

Ca să vă asiguraţi că nu îi faceţi rău câinelui, trebuie să îl daţi cu cremă de protecţie care nu conţine oxid de zinc sau acid para-aminobenzoic. 

×
Subiecte în articol: caini veterinari cremă de protecție
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close