Antena 3 CNN Life Cum se pun corect vinetele la congelator pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc puține gospodine

Cum se pun corect vinetele la congelator pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc puține gospodine

Chiar dacă acum găsim vinete în supermarketuri și iarna, deși poate fără savoarea din sezon, mulți români alegă să coacă din timp aceste legume pentru a se bucura de ele tot timpul anului.

Cum se pun corect vinetele la congelator pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc puține gospodine
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    16 Sep 2022   •   10:00

Exist însă câteva lucruri de bază de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să conservăm vinete coapte la congelator pentru iarnă:

1. Cele mai bune vinete pentru copt și pus la păstrare peste iarnă sunt cele de la final de august. Asta raportându-ne și la factorul preț, nu doar calitate.

2. Pentru a coace și păstra vinete la congelator trebuie să le alegem pe cele mari, bine coapte, negre.

3. Coacerea vinetelor se poate face direct pe flacăra de la aragaz, pe o tavă așezată pe ochiurile de la aragaz, pe jarul grătarului din curte (cine are) sau chiar și în tava de la cuptor. Fiecare după posibilități.

4. După ce le coacem le curățăm pe cât posibil mai repede chiar dacă acestea ne vor frige puțin degetele.

5. Odată curățate  le vom pune pe un fund de lemn sau într-o strecurătoare de plastic ca să se scurgă zeama lăsată de ele. Zeamă care este amară și pe care o vom arunca mai apoi.
6. NU vom folosi la curățat sau pentru scurs obiecte din metal pentru că vinetele se vor înegri în contact cu acesta! Ideal este, cum spuneam și mai sus, folosirea lemnului sau a plasticului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

7. Evitați pe cât posibil folosirea apei atunci când curățați vinetele și nu le spălați după curățare. Ele se vor îmbiba și mai mult cu apă și se vor amărâ în timp dacă nu le veți scurge foarte bine.

8. Dacă veți coace vinetele direct pe flacăra de la aragaz, evident că acesta se va murdari și va trebui cuățat. Pentru a face mai ușor curățarea acestuia se folosește folie de aluminiu care se așează pe aragaz, în 1-2 straturi, de jur împrejurul ochiurilor aragazului. După coacere se îndepărtează folia ți aragazul va rămâne curat. Eventualele părți murdare se pot curăța ușor cu apă și soluții speciale pentru curățat aragazul.

9. Vinetele se coc cel mai bine pe o tavă/tablă speciala pentru copt, pusă pe aragaz, dacă puneți peste ele, ca și capac o oală. În felul acesta ele se vor coace și datorită aburilor și procesul de coacere va dura mult mai puțin.

10. La iarnă, când doriți să le folosiți vinetele trebuie dezghețate cu o zi înainte și puse la scurs. Se poate face salată de vinete, dacă se toc cu o lingură de lemn sau plastic sau se pot folosi în diferite alte mâncăruri în care se folosesc vinetele coapte în prealabil. Continuarea, pe lecturisiarome.ro.

×
Subiecte în articol: vinete congelator
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close