Antena 3 CNN Life Este Ziua Mondială a Ciocolatei | De ce este bine să consumăm alimentul și care sortiment este mai sănătos

Este Ziua Mondială a Ciocolatei | De ce este bine să consumăm alimentul și care sortiment este mai sănătos

Fie că este sub formă de praline, baton sau tabletă, ciocolata este alimentul preferat al tuturor atunci când vine vorba despre ceva dulce.

de Alexandra Axinia    |    07 Iul 2023   •   10:42

Nu toată lumea știe că ciocolata a fost descoperită în anul 450 înainte de Hristos, în Mexic. Ciocolata este unul dintre cele mai iubite produse din lume.

Astăzi, 7 iulie este celebrată Ziua Mondială a Ciocolatei, iar pe data de 13 septembrie celebrăm Ziua Internațională a Ciocolatei. Cele mai cunoscute tipuri de ciocolată sunt cea albă și cea neagră, la care se adaugă alune, fructe sau diverse tipuri de jeleu. 

Dintre toate acestea, cea mai sănătoasă este ciocolata neagră bogată în cacao, datorită conținutului de fibre solubile și minerale precum fier, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, seleniu 

Citește și: Alimentul care le place românilor şi îngraşă foarte mult. Medic: "Are volum mic şi multe calorii. Îngraşă mai tare ca tocăniţa"

Beneficiile consumului de ciocolată

Crește sănătatea inimii: S-a demonstrat că antioxidanții din ciocolata neagră scad tensiunea arterială, reduc riscul de coagulare și măresc circulația sângelui către inimă, reducând astfel riscurile de accident vascular cerebral, boli coronariene și deces din cauza bolilor de inimă.

Combate diabetul:  Consumul zilnic de ciocolată nu pare a fi cel mai bun mod de a preveni diabetul, dar ciocolata neagră bogată în cacao ar putea îmbunătăți de  modul în care organismul metabolizează glucoza atunci când este consumată ca parte a unei diete sănătoase. 

Îmbunătățește funcția creierului: Ciocolata neagră are un impact pozitiv asupra funcției creierului, inclusiv timp de reacție mai bun, conștientizare vizual-spațială și memorie mai puternică.

Îmbunătățește performanța atletică: Ciocolata neagră mărește producția de oxid nitric în sânge, care susține circulația și reduce cantitatea de oxigen pe care o folosește un atlet în timpul exercițiilor fizice moderat intense. Acest lucru permite sportivului să mențină intensitatea antrenamentului pentru mai mult timp.

Reduce stresul : Oamenii care au mâncat ciocolată neagră au raportat că s-au simțit mai puțin stresați, iar cercetătorii au confirmat că, după ce au mâncat ciocolată neagră, au existat niveluri reduse de cortizol, hormonul stresului. Acest lucru poate fi legat de efectele ciocolatei negre asupra sănătății inimii, deoarece stresul este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close