Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Imagini inedite cu o haită mare de lupi, surprinse de camerele montate în pădurile Brașovului

Imagini inedite cu o haită mare de lupi, surprinse de camerele montate în pădurile Brașovului

O haită formată din opt lupi care patrula noaptea, a fost surprinsa de o cameră montată în Pădurile Brașovului. Grupul este condus de o femelă care deschide drumul celorlalți lupi. Reprezentanți Regia Pădurilor: "Aceste animale sunt timide, prudente".

Imagini inedite cu o haită mare de lupi, surprinse de camerele montate în pădurile Brașovului
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    06 Dec 2020   •   09:30

„De fiecare dată când analizăm imaginile preluate de camerele de monitorizare avem câte o surpriză plăcută. Aşa s-a întâmplat şi acum." au scris, pe Facebook, reprezentanții Regiei Pădurilor Kronstadt.

"Am descoperit imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinsă în timp ce „patrula” prin Pădurile Brașovului. Prima a trecut femela dominantă, care a „tatonat” terenul. După un timp au apărut și ceilalți lupi din haită, pentru că aceste animale sunt timide, prudente. Haita imortalizată de noi acum este una destul de mare, compusă din 8 exemplare”.

Potrivit specialiștilor, în Pădurile Brașovului sunt cel puțin patru haite de lupi. În fondul cinegetic administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au fost identificați aproximativ 22 de lupi, inclusiv unii singuratici, care nu fac parte dintr-o haită.

"O determinare exactă a populaţiei de lup este însă aproape imposibilă, având în vedere că aceste animale parcurg distanțe foarte mari și nu țin cont de „granițele” stabilite oameni", precizează aceștia.

×
Subiecte în articol: haită lupi Pădurile Brașovului
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close