Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Imagini rare din Canada | Un bărbat a surprins momentul în care un elan își pierde coarnele: ”Este ca premiul cel mare la loterie”

Imagini rare din Canada | Un bărbat a surprins momentul în care un elan își pierde coarnele: ”Este ca premiul cel mare la loterie”

Derek Burgoyne, un tăietor de lemne din Canada, a reușit să surprindă momentul în care un elan își pierde coarnele.

Imagini rare din Canada | Un bărbat a surprins momentul în care un elan își pierde coarnele: ”Este ca premiul cel mare la loterie”
Sursa foto: captură Youtube CBS News
de Alexandra Cojoianu    |    20 Ian 2023   •   23:00

Burgoyne a cutreierat ani de-a rândul mlaștinile, pădurile și câmpurile din estul Canadei în căutarea trofeului mult dorit și, într-un final, săptămâna trecută a reușit.

Bărbatul a înălțat drona când a văzut trei elani într-o poiană din New Brunswick. El a urmărit unul dintre ei pentru mai mult timp, iar, la un moment dat, animalul a început să își scuture capul până când coarnele i-au căzut.

”Este ca premiul cel mare la loterie când vine vorba despre fotografierea animalelor sălbatice. Nu este nimic mai bun decât asta”, a declarat Burgoyne

Coarnele căzute ale elanilor sunt observate, de obicei, după topirea zăpezii. Pe măsură ce se instalează iarnă și hrana devine mai puțină, acest animal suferă modificări fizice. Când temperaturile scad, pentru a economisi energie, masculii mai în vârstă își pierd în mod natural coarnele, crescându-le o pereche nouă în primăvară. 

Citește și: Imagini inedite cu o ursoaică și doi pui, în Parcul Natural Apuseni. Se plimbă, în loc să hiberneze

Filmările cu momentele căderii coarnelor sunt, însă, foarte rare. Elanul își aruncă, de obicei, coarnele în fiecare an după sezonul de împerechere. Uneori poate dura ore sau zile pentru ca ambele coarne să dispară. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Canada barbat imagini coarne elan loterie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close