Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate "Reîntâlnirea a fost de o emoție deosebită" | Lebedele îndrăgostite "Tică și Reta", din nou împreună! Veterinarii l-au salvat pe mascul, după ce a fost atacat cu pietre

"Reîntâlnirea a fost de o emoție deosebită" | Lebedele îndrăgostite "Tică și Reta", din nou împreună! Veterinarii l-au salvat pe mascul, după ce a fost atacat cu pietre

Perechea de lebede "Tică și Reta" este din nou împreună, în stufărișul de pe Insulița de pe Jiu, după ce veterinarii l-au vindecat pe Tică.

"Reîntâlnirea a fost de o emoție deosebită" | Lebedele îndrăgostite "Tică și Reta", din nou împreună! Veterinarii l-au salvat pe mascul, după ce a fost atacat cu pietre
Sursa foto: Facebook/ Claudiu Fiu
de Mia Lungu    |    Gabriela Mladin    |    06 Apr 2023   •   10:27

Lebăda lovită cu pietre de un grup de tineri și salvată de la moarte de pescarii de pe Jiu este bine și a fost vindecată de medicii veterinari.

Lebăda mascul numită Tică de localnici a avut probleme neurologice în urma incidentului de săptămâna trecută când a fost lovită cu pietre și nu mai putea să țină gâtul drept.

Salvată de la moarte de pescarii din zonă, lebăda Tică a avut parte de cinci zile de îngrijiri la un cabinet veterinar, medicii luând decizia de a o elibera în habitatul său.

Citește și: Pasărea simbol a orașului Târgu Jiu, atacată cu pietre de mai mulţi tineri

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Sperăm să ducă la final și generatia de pui 2023"

"Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, multumim medicilor veterinari, multumim pescarului care a intervenit în timp util pentru salvare (va avea permisul de pescuit gratis plus un premiu). Multumim vouă, celor care v-ați rugat și transmis un gând pozitiv.

Astăzi a fost repusă pe apa lebăda și reîntâlnirea cuplului a fost de o emoție deosebită. Sperăm să ducă la final și generatia de pui 2023.

A fost o zi de sărbătoare! Sa avem grija de ele, sa fim responsabili și empatici, sa ne bucuram de frumusețea lor și sa le respectam!", a transmis Claudiu Fiu, Vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Gorj.

Mai mulți tineri au aruncat cu pietre în pasărea simbol a orașului Târgu Jiu, masculul de lebădă botezat "Tică", iar pasărea a fost lovită la cap și a avut grave probleme neurologice.

"Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toți puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare. Acum masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații AJVPS Gorj", a povestit acesta.

×
Subiecte în articol: lebede Tică și Reta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close