Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Povestea tristă a unei ursoaice care își caută încontinuu cei trei pui omorâți de tren în 2020, lângă gara din Bușteni: "Suferă și ei, exact ca noi, poate mai mult"

Povestea tristă a unei ursoaice care își caută încontinuu cei trei pui omorâți de tren în 2020, lângă gara din Bușteni: "Suferă și ei, exact ca noi, poate mai mult"

Povestea emoționantă a unei ursoaice care își face apariția în mod regulat în zona Gării Bușteni a împărțit oamenii din zonă în două tabere. În timp ce unii se plâng și spun că aceasta reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor, alții iau apărarea și atrag atenția asupra traumelor suferite de animalele sălbatice în urma unor accidente.

Povestea tristă a unei ursoaice care își caută încontinuu cei trei pui omorâți de tren în 2020, lângă gara din Bușteni: "Suferă și ei, exact ca noi, poate mai mult"
Sursa foto: Facebook/ Cipi Aldea
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   23:06

După ce un locuitor din Bușteni a publicat pe Facebook un filmuleț cu o ursoaică surprinsă lângă gara din oraș cu mesajul "Ne mănâncă urșii pe stradă în Bușteni! La 6.30 ursul se plimba prin față pe la poliție. Noroc cu Ro alertul că ne-a anunțat după 15 min!", o altă utilizatoare a scris pe grupul Radarul Pădurilor un mesaj în care prezintă povestea ursoaicei.

"De atunci se întoarce mereu în zona gării și bântuie că un zombi să își caute puii, a rămas cu traume grave"

Aceasta susține că animalul își caută cei trei pui uciși de tren în 2020. Chiar și după ce a fost relocată, ursoaica s-a întors la locul accidentului și continuă să spere că îi va găsi.

"În spatele fiecărui filmuleț există o poveste !!! Una tristă de dată asta....

Această ursoaica a traversat calea ferată în 2020 și trenul i-a omorât toți cei 3 pui mici. A fost considerată periculoasă și relocată. De atunci se întoarce mereu în zona gării și bântuie că un zombi să își caute puii, a rămas cu traume grave.

Nu a mai făcut pui de atunci, este foarte pașnică, nu este agresivă, dar are probleme, nu a trecut peste ce i s-a întâmplat. Nu condamnați niciodată ceea ce nu cunoașteți. Viața urșilor nu este ușoară. Suferă și ei, exact ca noi, poate mai mult...", a fost mesajul transmis de Adriana Popa.

Comentariile arată că oamenii sunt împărțiți în două tabere. Unii susțin că ursul nu trebuie tratat ca fiind un animal pașnic, în timp ce alții empatizează cu suferința acestuia.

Ne mănâncă ursii pe strada în Busteni! La 6.30 ursul se plimba prin fata pe la politie. Noroc cu Ro alertelul ca ne-a anunțat după 15 min! Știam eu când îți ziceam draga mea Cristina-Silvia Munteanu sa mergi cu mașina pana la gara !

Posted by Cipi Aldea on Tuesday, 12 July 2022

După valul de reacții stârnite de videoclipul pe care l-a filmat și postarea inițială, bărbatul din Bușteni a revenit cu precizări, spunând că a primit foarte multe mesaje private. Acesta era acuzat că lucrează la Salvamont și tinde, astfel, să fie părtinitor.

"În urma filmulețului cu ursul am primit mesaje în privat și comentarii. Lucrurile stau cam așa:

1 - daca nu insistam aseară ca prietena mea sa meargă la gară cu mașina, dimineață probabil cine știe ce se întâmpla. La aceeași oră și prin același loc trece în fiecare dimineață. Un animal sălbatic care mai e și speriat nu ști niciodată cum reacționează.

2 - locul animalelor sălbatice e în pădure și nu în oraș, printre oameni(nu am zis niciodată că trebuie omorâți),

3 - trebuie găsite soluții să nu mai ajungă în oraș. Acum câteva zile la 12 ziua trecea pe lângă parcul de la Silva care era plin de copii, iar recent un urs i-a distrus mașina unui prieten deși nu avea mâncare în ea și câte și mai câte! În orașul asta sunt copii, femei și bătrâni iar dacă nu se iau măsuri este o chestiune de timp până cineva va păți ceva.

4 - nu prea vad ce legătură are faptul ca lucrez la Salvamont. Meseria mi-am făcut-o întotdeauna ireproșabil. Iubesc animalele dar până la punctul în care îmi pun în pericol familia!"

×
Subiecte în articol: ursoaica pui omorâți tren busteni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close