Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Seceta a ucis peste 200 de elefanți din Kenya în acest an: "Există posibilitatea unei mortalități mai mari"

Seceta a ucis peste 200 de elefanți din Kenya în acest an: "Există posibilitatea unei mortalități mai mari"

Seceta a ucis sute de elefanți din Kenya în ultimele 10 luni, anunță Ministrul Turismului, Peninah Malonza.

Seceta a ucis peste 200 de elefanți din Kenya în acest an: "Există posibilitatea unei mortalități mai mari"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    04 Noi 2022   •   13:52

Seceta din Kenya a ucis 205 elefanți și numeroase alte animale sălbatice între februarie și octombrie, în condițiile în care o mare parte din Africa de Est suportă cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, a declarat astăzi ministrul turismului, Peninah Malonza.

Deși, în sfârșit, a început să plouă în regiune, Departamentul de Meteorologie din Kenya prognozează precipitații sub medie pentru o mare parte a țării în lunile următoare, ceea ce ridică temeri că amenințarea la adresa faunei sălbatice din Kenya nu s-a încheiat.

"Seceta a provocat mortalitatea faunei sălbatice ... din cauza epuizării resurselor alimentare, precum și a lipsei de apă", a declarat Malonza, în cadrul unei conferințe de presă.

14 specii au fost afectate de secetă, a mai spus ea. În plus față de elefanții morți sunt 512 antilope sălbatice, 381 de zebre comune, 12 girafe și 51 de bivoli care au murit în aceeași perioadă, în parcurile naționale. De asemenea, s-au înregistrat 49 de decese ale zebrelor lui Grevy, o specie rară și pe cale de dispariție.

Statisticile publicate astăzi nu sunt complete, a avertizat ministerul într-un raport, precizând că animalele carnivorele ar fi putut devora în întregime unele cadavre.

"Astfel, există posibilitatea unei mortalități mai mari", se arată în raport.

Veștile vin cu doar câteva zile înainte de începerea conferinței ONU privind clima COP27. Gazda, Egiptul, a făcut din problema „pierderilor și pagubelor" un punct central al discuțiilor. Dezbătută de ani de zile, această problemă nu a făcut niciodată parte din agenda oficială a discuțiilor ONU, deoarece țările bogate s-au opus realizării unui mecanism de finanțare care ar sugera asumarea răspunderii pentru daunele aduse climei.

×
Subiecte în articol: elefanti Kenya seceta
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close