Antena 3 CNN Mediu Centrala termoelectrică din România care va folosi biocarburant în loc de cărbune

Centrala termoelectrică din România care va folosi biocarburant în loc de cărbune

România adoptă căi moderne de transformare a industriei energetice.O mare centrală termoelectrică se va transforma şi va utiliza biocarburant în loc de cărbune.

Centrala termoelectrică din România care va folosi biocarburant în loc de cărbune
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   16:49

Centrala termoelectrică de la Paroșeni se va transforma într-o instalație modernă, care va utiliza biocarburant în loc de cărbune. Ministerul Energiei și compania americană American Bio-Carbon Delaware LLC au semnat, luni, un memorandum cu privire la această transformare.

"Ministerul Energiei anunţă semnarea unui Memorandum de Înţelegere (Memorandum) în data de 27 noiembrie 2023, ora 12:00, consolidând astfel parteneriatul strategic româno-american în domeniul mineritului şi energiei regenerabile în regiunea Valea Jiului. Această iniţiativă reprezintă un pas important în implementarea Strategiei de dezvoltare economică, socială şi de mediu a Văii Jiului pentru perioada 2022-2030, aprobate prin Hotărârea nr. 901/2022. Memorandumul semnat de Ministerul Energiei, Societatea Complexul Energetic 'Valea Jiului' SA şi American Bio-Carbon Delaware LLC vizează transformarea Centralei termoelectrice de la Paroşeni, situată în Valea Jiului, prin utilizarea biocarburantului produs de American Bio-Carbon din biomasa sustenabilă românească, înlocuind astfel cărbunele tradiţional", se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Potrivit acestei transformări, inițiativa va contribui substanțial la reducerea emisiilor de CO2, scopul final fiind alinierea României la obiectivele de sustenabilitate şi decarbonizare la nivel european, notează Agerpres.

"Prin această colaborare strategică, nu doar că ne aliniem la obiectivele europene de decarbonizare şi sustenabilitate, dar reuşim să oferim noi perspective economice şi sociale pentru Valea Jiului. Suntem mândri să lucrăm alături de partenerii noştri americani pentru a transforma un sector istoric într-unul inovator şi ecologic", a declarat Sebastian-Ioan Burduja, ministrul Energiei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close