Antena 3 CNN Mediu Masha, o ursoaică chinuită 19 ani la un circ ambulant din Ucraina, a fost salvată şi adusă în România

Masha, o ursoaică chinuită 19 ani la un circ ambulant din Ucraina, a fost salvată şi adusă în România

O nouă poveste impresionantă vine de la Sanctuarul de Urşi de la Zărneşti. Echipa Asociaţiei Milioane de Prieteni pregăteşte salvarea unei ursoaice din Ucraina, care timp de 19 ani a fost chinuită la un circ ambulant şi a fost ţinută într-o cuşcă minusculă, înghesuită printre gunoaie. Masha are acum şansa unei vieţi mai bune, în cel mai mare sanctuar din lume destinat urșilor bruni.

Masha, o ursoaică chinuită 19 ani la un circ ambulant din Ucraina, a fost salvată şi adusă în România
Sursa foto: Facebook | AMP Libearty - Bear Sanctuary
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2022   •   12:55

"Echipa AMP Libearty se pregătește de o nouă salvare, dar una care ne dă mari emoții!

Ea este Masha. Avea doar câteva săptămâni când a început antrenamentele pentru a deveni un star de circ, în Ucraina. 19 ani (!!!) a fost nevoită să meargă pe trotinetă, să sară prin cercuri, să se târască sau să sară peste obstacole... pentru amuzamentul publicului.

Casa ei a fost o cușcă minusculă de fier înghesuită într-o dubă plină de gunoaie!

Fundația BF Nathan, din Ucraina, ne-a cerut ajutorul pentru ea. A fost mutată între timp într-un spațiu provizoriu, iar prima zi a primăverii, 1 Martie, ar putea reprezenta și drumul ei către libertatea pe care i-o oferă sanctuarul de urși AMP Libearty, cel mai mare sanctuar din lume destinat urșilor bruni.

În contextul actual al posibilității izbucnirii unui conflict armat în Ucraina, salvarea ei ne dă mari, mari emoții.

Rugați-vă pentru Masha, pentru șansa ei de a trăi o viață de urs, o viață demnă, în pădurea AMP Libearty! Vă vom ține la curent cu etapele misiunii de salvare", se arată în postarea de pe pagina AMP Libearty - Bear Sanctuary.

×
Subiecte în articol: Ucraina rezervația zărnești
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close