Antena 3 CNN Mediu Ministrul mediului, anunț mult așteptat despre programul pentru fotovoltaice: ”Va fi cel mai amplu program descentralizat de finanțare”

Ministrul mediului, anunț mult așteptat despre programul pentru fotovoltaice: ”Va fi cel mai amplu program descentralizat de finanțare”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că a semnat un ordin de ministru prin care descentralizează sistemul de finanțare pentru fotovoltaice. Este vorba despre cel mai amplu program, care va începe de la 1 ianuarie 2023, în care vor fi implicate peste 3.000 de primării.

Ministrul mediului, anunț mult așteptat despre programul pentru fotovoltaice: ”Va fi cel mai amplu program descentralizat de finanțare”
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    12 Oct 2022   •   23:29

”La anul vom merge cu un alt sistem, vom ajunge la sute de mii de dosare, cererea este uriașă. Am aprobat o OUG prin care am făcut posibilă descentralizarea acestor programe.

Astăzi am semnat un ordin de ministru prin care descentralizăm sistemul de finanțare pentru fotovoltaice. Începem negocierile tehnice cu primăriile, cu asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, pentru a găsi soluția cea mai bună pentru a implica autoritățile locale în evaluarea dosarelor și în plata lor.

Le vom pune la dispoziție fondurile, în prealabil, adică nu trebuie să vină să plătească din bugetul primăriei și apoi să deconteze la AFM.

Va fi cel mai amplu program descentralizat de finanțare prin autoritățile locale și va începe anul viitor la 1 ianuarie”, a declarat Tanczos Barna la Digi24.

Ministrul Mediului a precizat faptul că dosarele vor fi simplificate, pentru a ușura procesul.

De asemenea, acesta a mai anunțat că vor fi implicate peste 3.000 de primării.

”Începem anul viitor programul, printr-un sistem descentralizat. Până atunci trebuie să finalizăm discuțiile cu primăriile pentru că, din punct de vedere legislativ, buget și concept, suntem pregătiți”, a mai declarat Tanczos Barna.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close