Antena 3 CNN Mediu Poluare Primăria municipiului Baia Mare solicită instituirea stării de alertă, din cauza deșeurilor

Primăria municipiului Baia Mare solicită instituirea stării de alertă, din cauza deșeurilor

Primăria municipiului Baia Mare a solicitat instituirea stării de alertă pe o durata de 30 de zile după ce deşeurilor menajere şi stradale nu au mai fost ridicate de compania de salubrizare de două săptămâni.

Primăria municipiului Baia Mare solicită instituirea stării de alertă, din cauza deșeurilor
Sursa foto: Antena 3 & Facebook/Adi Rusu
de Adelina Miron    |    30 Dec 2021   •   23:45

Compania Drusal Baia Mare nu a mai ridicat gunoiul menajer din 15 decembrie din cauza unei datorii de 26,5 milioane de lei, servicii efectuate în anul 2020 şi parţial din anul 2021, neachitată de Primăria Baia Mare.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitare pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere a atacat în instanța decizia de suspendare a ridicării gunoiului, însă Tribunalul Maramureș a respins cererea.

Drusal a anunţat că este dispus să reînceapă colectarea deşeurilor dacă Primăria Baia Mare plăteşte o factură de 3,5 milioane lei şi se stabileşte un grafic lunar de plată a restanţelor cumulate.

Consiliul Local aşteaptă un audit al Curţii de Conturi pentru a descoperi traseul banilor încasaţi pentru salubrizare şi neplătiţi.

Consilierii locali au decis majorarea taxei de salubrizare pentru locuitori şi firme de la 7 lei lunar la 14 lei lunar din ianuarie 2022.

Primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer şi stradal pe malul râului Săsar, de către Garda de Mediu.
 

×
Subiecte în articol: Baia Mare primarie stare alerta deseuri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close