Antena 3 CNN Mediu Reciclare Premierul a semnat finanțarea centrelor de colectare selectivă: "Punem la dispoziție o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării"

Premierul a semnat finanțarea centrelor de colectare selectivă: "Punem la dispoziție o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării"

Premierul Nicolae Ciucă a semnat astăzi, împreună cu Ministrul Mediului, Tanczos Barna, mai multe contracte de finanțare pentru centre de selectare a deșeurilor din țară, proiecte implementate cu bani din PNRR.

de Mia Lungu    |    20 Oct 2022   •   09:24

"Ne propunem ca până în 2030 să nu mai ducem la centrele de colectare mai mult de 10% din deșeurile urbane.", a declarat Nicolae Ciucă, după semnarea contractelor.

"Sunt convins că atât prin intermediul autorităților dar și prin acțiunea voluntară a fiecăruia dintre noi putem să îndeplinim acest obiectiv.

Prin această activitate reușim să punem la dispoziția cetățenilor o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării, care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate, vorbim de mobilier vechi, deșeuri rezultate din demolări sau construcții, cauciucuri.

Cred că este important ca în viitor să continuăm și să ducem la bun sfârșit acest proiect, iar pe măsură ce proiectul se apropie de final să identificăm soluții să acoperim cât mai mult din teritoriul țării și să avem această soluție extinsă", a mai precizat premierul.

Premierul a precizat că este vorba de 565 de centre de colectare voluntară care au alocată suma de 590 de milioane de euro.

Lista localităților care vor beneficia de centre de colectare selectivă

La ceremonia de semnare au participat primarii localităţilor beneficiare: comuna Doboliu (judeţul Bihor), oraşul Ocna Mureş (judeţul Alba), Municipiul Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea), Municipiul Feteşti (judeţul Ialomiţa), comuna Biharia (judeţul Bihor), oraşul Chişinău-Criş (judeţul Arad), comuna Pomezeu (judeţul Bihor), Municipiul Sighişoara (judeţul Mureş), comuna Bălăuşeri (judeţul Mureş), Municipiul Botoşani (judeţul Botoşani), Municipiul Reghin (judeţul Mureş), Municipiul Arad (judeţul Arad), oraşul Uricani (judeţul Hunedoara), comuna Sângeorgiu de Mureş (judeţul Mureş), oraşul Zlatna (judeţul Alba), comuna Lupşa (judeţul Alba), comuna Porumbacu de Jos (judeţul Sibiu), Municipiul Oneşti (judeţul Bacău), Municipiul Braşov (judeţul Braşov), Municipiul Odorheiu Secuiesc (judeţul Harghita), oraşul Petrila (judeţul Hunedoara) şi Municipiul Târgovişte (judeţul Dâmboviţa).

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close