Antena 3 CNN Mediu Românii au în case peste 40 de milioane de încărcatoare de telefon nefolosite. Cum le putem recicla

Românii au în case peste 40 de milioane de încărcatoare de telefon nefolosite. Cum le putem recicla

Peste 40 de milioane de încărcătoare de telefon, ce nu mai sunt folosite, se află în casele românilor. Prin ieșirea din uz, acestea devin deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Românii au în case peste 40 de milioane de încărcatoare de telefon nefolosite. Cum le putem recicla
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    22 Sep 2022   •   15:00

Se estimează că încărcătoarele de telefon generează anual 51.000 de tone de deșeuri. 

Ce ar trebui să facem cu încărcătoarele pe care nu le mai folosim, a explicat, la Antena 3, Cristian Pocol, preşedintele Ascociaţiei Respo.

"Aceste încărcătoare dețin materii prime care pot fi utilizate în construcția unor noi încărcătoare sau alte echipamente electrice și electronice. Acesta este motivul important pentru care noi trebuie să ne asigurăm că aceste încărcătoare nu ajung într-un recipient de gunoi menajer, respectiv la groapa de gunoi, ci ajung într-o instalație de reciclare, de unde pot fi recuperate materialele componente.

De cele mai multe ori, aceste încărcătoare trebuie să fie reparate la locul de generare. În momentul în care nu mai avem nevoie de ele, să nu le aruncăm într-o găleată de gunoi, să le punem într-un recipient separat, de genul acelei cutii de carton pe care asociația noastră o pune la dispoziție în mod gratuit, sau orice alt recipient. 

În momentul în care ieșim spre un magazin care comercializează echipamente electrice, sau chiar ne ducem către un punct de colectare autorizat pentru această activitate, să le ducem acolo, urmând să fie duse într-o instalație de reciclare.", a explicat Cristian Pocol, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: încărcătoare telefon romanii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close