Antena 3 CNN Mediu Tanczos Barna: "Nicio lucrare de adâncire nu poate fi efectuată fără a face în prealabil studii de impact"

Tanczos Barna: "Nicio lucrare de adâncire nu poate fi efectuată fără a face în prealabil studii de impact"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că până acum Ministrul Mediului din Ucraina nu a spus niciodată că pe Canalul Bâstroe ar fi avut loc lucrări de adâncire.

Tanczos Barna: "Nicio lucrare de adâncire nu poate fi efectuată fără a face în prealabil studii de impact"
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului
de Ştefan Petrică    |    24 Feb 2023   •   00:01

"Pe canalul Bâstroe, partea Ucraineană lucrează încă din 2020.

În privința lucrărilor de adâncire de la Izmail s-a făcut un studiu de impact, iar noi am făcut observații.

Astăzi am avut o convorbire telefonică cu omologul meu din Ucraina, pentru că ieri am primit o solicitare din partea Ministerului Ucrainean de a organiza o bilaterală pentru lămurirea lucrurilor cât mai repede.

Noi suntem deschiși să continuăm acest dialog.

Citeşte şi: Scandalul Bâstroe. Autoritățile române nu știu cât au dragat ucrainenii, dar șeful portului Ismail vorbește de opt metri | Kievul vrea să dragheze și brațul Chilia

Mă voi întâlni cu omologul meu în Portul Izmail.

Până acum Ministrul Mediului din Ucraina nu a spus niciodată că acolo ar fi avut loc lucrări de adâncire și au fost notificate intențiile de a efectua lucrări acolo.

Nicio lucrare de adâncire nu poate fi efectuată fără a face în prealabil studii de impact și fără a avea în vedere punctul de vedere al României.

În 2004-2005 lucrările făcute de Ucraina fără notificare și fără procedurile respectate, au dus adâncimea la nivelul de 6 metri.

De atunci le-a fost interzis să mai facă dragări care să adâncească Canalul Bâstroe la sub 3,9 metri. Eu sunt convins că lucrurile pot fi lămurite odată ce ne vom întâlni la Izmail", a declarat Tanczos Barna, pentru Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close