Antena 3 Meteo Alertă meteo. ANM a emis un cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi puternice

Alertă meteo. ANM a emis un cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi puternice

de Maria Zărnescu    |    15 Iun 2021   •   10:21
Alertă meteo. ANM a emis un cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi puternice
Sursa foto: Agerpres

Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerge de vreme severă, un cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, dar și un cod portocaliu pentru ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului.

Prima avertizare meteo emisă de ANM este un cod galben, valabil în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali. 

Aici se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.

Avertizarea este valabilă în intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h.

Cod portocaliu de grindină și vijelii

Codul portocaliu este valabil în intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei.

În intervalul menționat se vor semnala ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului.

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe spații mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70...90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi vijelii.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00 Fenomene...

Publicată de Administratia Nationala de Meteorologie RA pe Marţi, 15 iunie 2021

×
Subiecte în articol: alerta meteo cod galben portocaliu grindina vijelie
Parteneri
x close