Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo ANM cod portocaliu de vânt puternic. Lista județelor afectate

Alertă meteo ANM cod portocaliu de vânt puternic. Lista județelor afectate

Meteororologii ANM au emis în urmă cu scurt timp o avertizare de cod portocaliu de vremea rea, valabilă în mai multe județe din țară.

Alertă meteo ANM cod portocaliu de vânt puternic. Lista județelor afectate
Sursa foto: Xuanyu Han / Getty Images
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2023   •   16:40

Este cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în mai multe zone din țară.

Meteorologii ANM au transmis că acesta a intrat în vigoare astăzi la ora 16.00 și va fi valabil până mâine la ora 10.00.

Sunt vizate sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40...60 l/mp.

Citește și: Meteo ANM în minivacanța de 1 decembrie. La ce să se aștepte românii

Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h.

Mai exact, acest cod portocaliu vizează județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița și o parte din județele Prahova, Brașov, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraș și Mehedinți

×
Subiecte în articol: alerta meteo cod portocaliu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close