Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo ANM de vreme severă imediată. Care sunt judeţele vizate de meteorologi

Alertă meteo ANM de vreme severă imediată. Care sunt judeţele vizate de meteorologi

Alertă meteo ANM de vreme severă imediată, emisă luni de ANM, în mai multe județe ale țării.

Alertă meteo ANM de vreme severă imediată. Care sunt judeţele vizate de meteorologi
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   09:15

Update 09:15. Meteorologii au actualizat avertizarea cod galben de ceață și vizibilitate redusă.

Astfel, până la ora 11:00, local va fi ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului în Județul Ialomița, Județul Călărași, Județul Giurgiu, Județul Ilfov și Județul Teleorman. 

Cod galben de vânt puternic

De asemenea, a fost actualizată și avertizarea cod galben de vânt puternic la munte, unde vor fi rafale de peste 100 km/h. Avertizarea este valabilă până la ora 14:00. 

Astfel, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h în Județul Brașov, zona de munte de peste 1800 m, în Județul Sibiu, zona de munte de peste 1800 m, în Județul Argeș, zona de munte de peste 1800 m, Județul Prahova, zona de munte de peste 1800 m, și Județul Dâmbovița, zona de munte de peste 1800 m. 

Avertizări nowcasting de vreme severă imediată

Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic în mai multe județe ale țării.

Astfel, până la ora 14:00, în județele Argeș, Prahova și Dâmbovița, la altitudini de peste 1800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h.

Totodată, în zona joasă a județului Bacău, în județul Botoșani, în zona joasă a județului Suceava și a județului Neamț, în județul Iași și județul Vaslui, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...65 km/h.

Și în județele Brașov și Sibiu, în zona de munte de peste 1800 m, vântul va bate cu rafale de peste 90...100 km/h.

Până la ora 11:00, în zona de litoral a județului Constanta, intensificările vântului vor depăși la rafală 55...60 km/h.

Cod galben de ceață în București și alte 21 de județe, luni dimineața

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, luni dimineața, și avertizări cod galben de ceață pentru Capitală și alte 21 de județe din țară. Vizibilitatea scade, local, sub 50 de metri.

În zona de litoral a Constanței, dar și în județele Tulcea, Timiș, Hunedoara, Ialomița, Argeș, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Alba, Mureș, Sibiu, Olt, Dolj este cod galben de ceață până la ora 9.00.

De asemenea, și Capitala este sub atenționare cod galben de ceață până la ora 9.00.

În zonele vizate de codul galben se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

×
Subiecte în articol: vreme severă imediată
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close