Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo: Ciclonul din Marea Mediterană loveşte mâine România! ANM anunţă zonele vizate

Alertă meteo: Ciclonul din Marea Mediterană loveşte mâine România! ANM anunţă zonele vizate

Un ciclon din Marea Mediterană va lovi, vineri, ţara noastră. Alina Șerban, meteorolog, anunță care vor fi zonele vizate şi cum va fi vremea pe 1 Decembrie.

Alertă meteo: Ciclonul din Marea Mediterană loveşte mâine România! ANM anunţă zonele vizate
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2021   •   17:14

"Ciclonul din Marea mediterană va fi activ acolo şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor. Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă.

Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Sâmbătă şi Duminică vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă cu temperaturi la amiază de 14,15,16 grade Celsius, mai ales în partea de sud şi de vest a teritoriului.

Începutul săptămânii viitoare vine cu o masă de aer mai rece, care determină scăderea valorilor termice, astfel încât vremea, din deosebit de caldă va deveni rece pentru această perioadă. La 1 Decembrie, dimineaţa ne așteptam să fie destul de frig pentru că temperaturile minime se estimează a fi negative în aproape toată ţara.

Cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții. Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul. Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor cu viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece", a transmis Alina Şerban, meteorolog, la Antena 3. 

×
Parteneri
Cod galben de furtuni puternice în aproape toată țara
x close