Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo, emisă de ANM! Cod galben de polei în cinci județe | Alte două județe sunt sub alertă de vânt puternic

Avertizare meteo, emisă de ANM! Cod galben de polei în cinci județe | Alte două județe sunt sub alertă de vânt puternic

Meteorologii au emis în această seară mai multe avertizări de polei care vizează cinci județe din țară, și de vânt puternic pentru zone din alte două județe.

Avertizare meteo, emisă de ANM! Cod galben de polei în cinci județe | Alte două județe sunt sub alertă de vânt puternic
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    11 Ian 2023   •   19:27

Până la ora 20.00, este sub avertizare cod galben de ploaie și burniță care local vor depune polei, zona joasă a județului Vrancea. Tot până la ora 20.00, este cod galben de burniţă care depune polei în județul Galați.

O avertizare similară este în vigoare până la ora 23.00 în județul Ialomița.

Tot până la ora 23.00 sunt sub avertizare de ploaie și burniță care local vor depune polei județul Brăila și zona joasă a județului Buzău.

Meteorologii anunță că în zona de litoral a județului Constanța și în Delta Dunării, județul Tulcea, este Cod galben de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-60 km/h până la ora 21.00.

Șoferii sunt avertizați să folosească frâna de motor pe carosabilul cu polei

Centrul Infotrafic avertizează șoferii că pe DN 2D s-a format polei, carosabilul fiind alunecos. Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, mărind distanţa de siguranţă între vehicule și să nu bruscheze autovehiculul, utilizând cu precădere, frâna de motor, potrivit Mediafax.

UPDATE 22.40

Cod galben de polei se prelungește până mâine dimineață la ora 05:00 Fenomene meteorologice așteptate: ploaie și burniță care local vor depune polei Județele Ilfov, Brăila, Ialomița, Buzău, Bacău, Neamț, Galați, Vrancea, Iași, Vaslui.

 

×
Subiecte în articol: polei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close